kızılışıkli

seyhmerat
yeni mi yeni yazarimiz,elleri dert gormez cok yazar insallah.hosgelmis aramiza,kizil kizil isiklari yayar mi bize bilmem artik..
seyhmerat
sozluk konseptinde gulen surat ve benzeri seylerin kullanilmadigi bilmesi gereken yazarimizdir ayni zamanda.sozluk konseptini okursa iyi olur..
xerxes
kendisiyle yaptigimiz kisa bir mesajlasma sonucunda efendi bir kisi ve iyi bir yazar oldugunu dusunuyorum. entryleri gayet iyi bence. basarilarinin devamini dilerim...
xerxes
yine kendisiyle yaptigim msn sohbetinden hakkinda iyi izlenimlere sahip oldugum genç bir yazar. bir kere cok saygili bir genc kardesim kendisi. lakin sahip oldugu siyasal gorus itibari ile kendisini tasvip etmemekteyim. ayriyeten kendisine su entry’imi (bkz: ataturk un milliyetcilik anlayisi) okumasini ve sosyalist dusunce ile ilgili cok sayida kitap okumasini salik veririm.
isimsiz kahraman
#146312 nolu insanligin kiyisindan kosesinden nasiplenmemis entrysiyle ekran karsisinda kisa sureli sok gecirmemi saglayan ve bir anlik da olsa ayni ortami paylasmaktan utanc duydugum kisidir. kendisi de kurt asilli olsaydi ne yapacakti, ailesinden baslayip birbir herkesi dograyip sonra da intihar mi edecekti sastim kaldim. beni dusunduren o degil de kizilisiklilarin cok olusu. elem verici, uzucu, yaralayici. cocuklugunu terorun ta gobeginde gecirmis biri olarak acaba kac kurtle ayni ortami paylasmis, terorun icinde ne kadar bulunmus sormak isterim kendisine. oturdugu yerden ahkam kesmek bu olsa gerek. ustelik insani fare diye tanimlamak erdemse, turklukse ben turk olmayayym eksik kalayim.
seyhmerat
zannedersem 17 yasindaymis,bir sey hakkinda kararlara varabilmesi icin cok erken.bazi yazilmis olan seyleri okuyarak ve onlari buyuk bir sey zannederek hic bir yere varilmayagini bilmelidir bu yazar.ayrica tarihsel surec icinde teoriler ortaya atarken bile bunu saglam temellere oturtmak gerekir,bugun buyuk tarihciler bile en az 20-30 yillik birikimle hukumler verebilir,17 yasindayken #146312 nolu entryde varilan bu kanilar hukumsuzdur.cok uzun seneler okuyup arastirmak lazim ve bilgilerin saglam temelleri olmasi lazim,baskalarinin soylemleri olmamasi lazim.
independence
#146312 id nolu entrysi ile alakali bir ara$tirma yapmak istedim google’da ve yanilmadigimi anladim.kizili$ikli ve ayni du$uncelere sahip olan insanlarin tek bir uretim sonucu olduklarina karar verdim bu ara$tirmamin sonucunda.tahmin ettigim gibi bu insanlar du$unmekten cok onlarin yerine du$unenlerin du$uncelerini, soylediklerini ve hatta yazdiklarini kendi du$unceleri, kendi soylemleri ve kendi yazilariymi$casina sagda solda yaymaktalar.daha basit bir anlatimla birileri bu ki$ilere "bu karadir" diyor ve bu ki$iler okumami$liklarini, cehaletlerini bir nebze olsun bastirabilmek adina "bu karadir" diyenlerin kara olarak gosterdigi her $eyi kara olarak algilayip mumkun olan her yerde de "bu karadir" $eklinde yayarak savunmaya cali$iyorlar.ustelik yine "bu karadir" diyen ki$ilerin birebir cumleleri, birebir anlatimlari ile.

peki tum bunlari bo$a mi soyluyorum.hayir.buyurun siz karar verin.

once #146312 id nolu entryi okuyun ve ardindan a$agidaki linklerde yazilanlarla kar$ila$tirin.sonra da aradaki 7 farki bulun.ben bulamadim.

http://www.turkcu.net/forum/viewthread.php?tid=1240&page=1

http://www.centralasia.kz/cgi-bin/gben/gb.cgi?n=1525
ithilquessir
hayatim boyunca yanimda olmus bir can dostumu #146312 entrysi ile teroristle bir tutmus vasifsiz elemandir, yolunun elime dusmemesi kendi acisindan hayirlidir.
xerxes
ucurulmasina uzuldugum ama yazdigi entryden sonra ucurulmasina kesinlikle dogru kanaat getirdigim yazar. yasinin gencliginden ve atesli bir milliyetci olmasindan dolayi sanirim, kendisini kontrol edemedi. umarim bu ona ders olur.
terso
#114751

kendisini tanımam etmem...
yazılarına da öylesine rast geldim...
fakat üstteki entry sinde ne kadar haklı olduğunu çok iyi anlıyor insan...
neyse...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol