bütünleme

0 /
isimsiz kahraman
universitede hayat kurtarici sinav. kisaca but olarak adlandirilir. vizelerde finallerde pacayi kurtaramayan ogrenciler, butunlemenin golgesinde huzur bulurlar. hocalar gecirmeye niyetliyse finalin aynisini sorup ogrencilerin dualarina nail olurlar. ha bi de hocalarin kolay yoldan para kazanmak icin bile bile bute biraktigi soylentileri vardir, gercek olabilme ihtimali yuksektir. yine de gunahlaryny almamak lazym.
louandreassalome
kalinma ihtimali yuzunden,farkli bir sehirde yasayan universite ogrencisinin evine gidemeyip dort gozle final sonuclarini beklemesine neden olan sinav.iki ucu b.klu degnektir;zira muhtesem ozguveninizle bute kalmadiginizi dusunup basip memlekete gidebilirsiniz ki bu durumda alacaginiz aci bir haber tatilinizi zehir etmekle kalmaz boler,yok eder.ya da kalip kukumav kusu gibi sonuclari beklersiniz ve eger gectiyseniz pismanlikla dolar,kaderinize lanet edersiniz.
goetica
öğrenci kişinin butun bir dönem boyunca gezip tozup derse girmeyip sonunda finalden de çakması durumunda allahın sıcağında millet fingir fingir gezerken okula gitme ders çalışma sınava girme cezasına verilen ad’dır.
butunleme dönemlerinde sıcaktan kafayı sıyıran,başına güneş geçen,beyni sulanan öğrenci kişinin terliklerini giyip plastik havuzunu da alıp okula gitmesine o şekilde sınava girmesine kadar gider bu durum.
(bkz: sözlük bana plastik havuz al lan allahsız)
isimsiz kahraman
aslında bütünlemelerden faydalananların sitem edeceğine iyiki yaz okulu değilde bütünleme sistemine sahibiz demesi gereken sempatik sınavcıklardır. giren öğrencilerin finalleri pek de bütünleyemediği aşikardır ama olsun nadiren de olsa işe yarar bu sınavcıklar.
disappear
çoğu öğrencinin vizeden sonra hazırlandığı sınavdır. final sınavları artık ara sınav olmuştur. bazı üniversitelerde olmadığı için öğrencilerin ohh lam eve erken gidiyorum dedikleri ama seneye aynı dersi aldıklarında lam bizde niye büt yok deyip kendilerine geldikleri sınav biçimi.
7doors
detaydan bütüne gitmek olarak da algılanabilmekte olup bu fiilimsi örneğinin yapılmaması yönünde bir ikazı da işaret ediyor olabilir.olayları düşünürken detaylarda boğulmak yerine konunun toparlanıp bütün bir kanıya ulaşılması söz konusudur.kelimeyi ikaz olarak kullanan şahıssa detayların önemli olduğuna inanan taraftır.
nihilist
yeditepe hukuk fakultesinde yonetmelik acıgından yararlanarak kaldırdıkları ogrenci dostu sınavdır. dorduncu sınıfa gelmis olamamıza ragmen bize de uygulancagını ogrendigimizde , e kazılmıs hak vs. soylemleri ve dava acarız itirazlarımıza ragmen, dava acın sizi mezun ettirmem seklindeki ayar sonrası pasa pasa yola geldigimiz olayları yasatmıstır bize butunleme...
derdiolanneylesin
tembel olmayan öğrencilerin de başına gelebilecek durumdur oldukça normaldir efendim ama yazın o sıcağında ders çalışmak sınava girmek hiç eğlenceli olmasa gerek.
hmmmmmtmmcnm
Bizim okulda yok. Finali olan dersin bütünlemesi olmak zorunda olacağından çakallar exam 1 exam 2 exam 3 olarak adlandırıyor. Pis çakallar. Az mı dersi bütünlemede kurtarmıştık.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol