karbonhidrat

esek sipasi
yapisinda karbon, hidrojen ve oksijen bulunduran ve bunlarin degisik versiyonlarini farkli dizilislerle yaratabilen maddedir.soz konusu olan bu maddeyi yurdum insani nisasta olarak bilir.patates de en bilinen karbonhidratlardadnir.
karbonhidratlar vucutta enerjiye donusme sirasi olarak yaglardan ve proteinlerden once gelirler.vucut icin depo maddedir.
salome
bol bol tuketin de sisin, ustune yag da gezdirin bol bol iyice sisin. "yasasin" sismanlik, "yasasin" karbondihrat!
luca
basit ve kompleks karbonhidrat olmak üzere ikiye ayrılır.

basit karbonhidrat; kesinlikle tüketilmemesi gereken işlenmiş paketli ürünlerin muhteviyatında bulunan, özellikle fruktozla zenginleştirilerek zehir miktarı artırılan, glisemik indeks değeri yüksek olduğu için bol bol insülin salgılatıp kan şekerinde dalgalanmalar yaratan ve bu nedenle sürekli bir açlık halinde olmaya yol açan karbonhidrat türüdür. aşırı tüketimde şeker olarak depolanamadığı için yağa dönüştürülür. göbeğinizdeki yağın müsebbibi bu karbonhidrat türüdür.

kompleks karbonhidrat; tahıl ürünlerinde ve sebzelerden alabileceğiniz sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. glisemik indeksi düşük olduğu için kana yavaş karışır, kan şekerini yavaş yükseltir ve yavaş düşürür. bu nedenle daha uzun süre tok kalmanızı sağlar ve gereksiz besin tüketiminin önüne geçer. vücudun ihtiyacı olan enerji ihtiyacı bu kaynaklardan, özellikle sebzelerden karşılanmalıdır. tabii bu karbonhidrat türünün de aşırı tüketimi, basit şekerde olduğu gibi yağ sentezine neden olmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol