vapurda bir şey okuma ekolu

cekirdek
surekli vapur yolculugu yapan biri olarak gozlemledim ki ozellikle sabahlari vapura binen yolcularin neredeyse %65i gazete o olmazsa kitap okumaktadir.peki nicin otobuslerde boyle bi durum soz konusu degil?yani bisey okuyan adam orani daha dusuk.vapur yolcusu daha mi entellektuel?bizi costuran deniz derya sevgisi mi?biri baslatti da suru psikolojisi mi?gerci ben bunu degil de vapurda bisey okuma ekolunun nicin otobuste ya da diger toplu tasima araclarinda mevcut olmadigini konusalim derim.benden tartismayi baslatmasi.gersi size kalmis.
carpediem
vapurda bir sey okumak denince, en keyiflisi baskasinin gazetesini okumaktir. vapur ayri bir sey zaten canim. bir paylasim var bir kere. amcam almis gazetesini, en az 5 kisinin gozleri gazetede. ne kadar guzeldir, amca hizmet etti insanliga farkinda degil. insana sevaba sokan bir sey bu vapur...
darth sidious
vapur yolcusunun herhangi bir sey okumasinin sebebi oturulabilitesinin yuksek olmasidir. tiklim tikac otobuslerde evrak cantasi bile fazlalik yaparken gazete okumak zaten imkansizdir.
karpuzz
’vapurda oturulabilitenin yuksek olmasinin’ yanisira gazete, dergi satilmasinin da etkisi vardir bu eyleme. zira iskeleden iner inmez inis yaptiginiz yerde karsisinizda mini gazete bayiini gormek iyi bir satis teknigi olmustur. otobuste bilet almaya yer vardir ancak. vapur bufenizden de demli cayinizi aldiniz mi pufur pufur gidersiniz.
hmmmmmtmmcnm
en güzel ekol. ne yapsın adam metrobüste mi okusun yoksa 11 üs de mi? özellikle yaz aylarında vapurun açık alanında püfür püfür rüzgar eserken tam denize bakan vapurun kıçındaki banka oturun. ben çok özledim o bankı. turistlerle falan da sohbet edin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol