hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

independence
klasik bir turk filmi repligi.artik her $eyin alabildigine degi$ecegini bu duruma gore artik ya mutlu olunmasini ya da intihar edilmesi gerekliligini belirten cumle.
beauty disaster
zaman icinde kaybolan bir$eyler olur yürekte yada beyinde.kırgınlıkları toplarsın ancak ne bir sen daha olur ne bir ben daha kalır.i$te o anda,sen&ben olgusunu dü$ündügünü aklından bir anda gecer ve duraksarsın..o anda gecen o cumle budur.
igoriyan
bizler mahallemizde küçük hayatlar yaşıyoruz; marjinalize olmuşuz, katılmayı reddettiğimiz şeylerin haddi hesabı yok. sessizlik istemiştik, artık bu sessizliğe sahibiz.
buraya geldiğimizde suratlarımız ergenlik sivilceleriyle ve çıbanlarıyla kaplıydı, bağırsaklarımız öyle bir düğümlenmişti ki bir daha görevlerini yerine getiremeyeceklerinden korkuyorduk. fotokopi makinalarının yaydığı koku yüzünden, white-out kokusu yüzünden, evraklardan yayılan koku yüzünden ve karşılığında ufacık bir alkış alacağımız ama başarmak için kendimizi parçaladığımız o zorlu işlerin altından kalkmak için harcadığımız çabanın bitmek bilmeyen stresi yüzünden bütün sistemlerimiz iflas etmişti.
alışverişle yaratıcılığı birbirine karıştırmamıza, sakinleştirici alıp cumartesi gecelerini video dükkanlarından kiraladığımız kasetleri seyrederek geçirirsek herşeyin yoluna gireceğini sanmamıza neden olan baskılara maruz kalmıştık.
fakat artık çölde yaşıyoruz ve herşey çok ama çok daha güzel

douglas coupland ın x kusağı adlı kıtabından
akhillius
yaşanmışlıkların arkasından söylenen o zihin açıcı sözdür. hep duyulur büyüklerin ağzından "eskiden daha güzeldi her şey" diye! ama nafiledir her şey yaşlanmaktadırlar ve sizlerde büyümektesinizdir. zira pek takmassınız o anlık bu vecizeyi ama zamanı gelir söylediğinizde artık sizde bu cümleyi hafif bir gülümseme oluşur suratınızda, o zaman anlarsınız işte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını. ya iş, işten geçmiştir ya da daha yapılacak çok şey vardır. fakat nerden bakmasını ve başlamasını bilene...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol