takım elbise

independence
koyu renkli olanlari acik renk bir kravatla feci karizma yaratir er ki$ide.ote yandan ilginctir ama fizigi duzgun olan bayanlarda da son derece $ik durur bu elbise.
john maynard keynes
benim severek giydigim kiyafettir. takim elbiselerime diger gunluk kiyafetlerimden farkli davranirim, guzelce cikaririm uzerimden ve askisina asarim hem de her gun. isten ciktip birileriyle bulustugumda "lanet olsun kravatina da kol dugmesine de" demem. dedigim gibi seviyorum bunu giymeyi.

takim elbise secerken dikkatli olmak gerekir, hani derler ya adami vezir de eder rezil de, iste takim elbise de boyledir. uzerinize tam oturmayan dogru kombinasyonu tuttaramayanlarda dunyanin en igrenc kiyafeti gibi durur.

once takim elbiseyi secmekle baslayalim;

saticinin oyunlarina kanmayin! yaninizda bu islerden anlayan biriyle gidin. mesela 46 beden ceket uzerinize olurken pantolon buyuk ihtimalle kucuk gelecektir, satici da takimi kirmak istemeyecegi icin size 48 vermeye calisacak ve "bence bu daha iyi oldu, kol boyu ve etek boyu mukemmel!" diyecektir kanmayin. elbisenin muhteviyatina dikkat edin, polyesterden kacinin yun-ipek karisimlarina odaklanin. drop size’iniza karar verin. 4 drop kol ve etek boyu kisa ama biraz daha genis bir ceket demekken, 6 drop kol ve etek boyu biraz daha uzun ama daha dar, 8 drop ise kol ve etek boyu daha da uzun ve daha da dar ceket demektir, gobekli biri degilseniz ve gittiginiz yerin kesimleri slim-fit ise 6 drop alin, eger kesimleri cok darsa 4 drop cok daha iyi olur. yine de takimin uzerinize tam oturup oturmadigini anlamak icin bir dugme ilikleyin ve elinizi yaka cebinize sokmaya calisin, sokamiyorsaniz o takim size olmus demektir. paca genisligini ise boyunuz oraninda dengeletin 1.75-1.80 arasindaysaniz 19-21 cm bandinda kalin.

gelelim takimi tamamlayici unsurlara. mansetli dar yaka gomlek kullanin, eger gobekli degilseniz mutlaka ama mutlaka slim-fit kullanin olmadi pense attirin. kol dugmeleriniz abartili olmasin ve kravatiniz mumkunse ipek olsun hem gazino sarkicisi gibi her yerde parlamaz hem de uygun isik altinda parlak gorunur.

coraplariniz tek renk olsun, ayakkabiniz da bagcikli.

bir kac tane de marka tavsiyesinde bulunalim;

cacharel gerek kesimleri gerekse de urunun kalitesinde muadillerinden bir adim onde, 750 lira ila 1000 lira arasina gayet guzel takimlar alabilirsiniz.

network ve fabrika, yine kesimleri gayet basarili bir marka ama urunlerinde fazlasiyla polyester kullaniyorlar.

damat-tween ise piyasada yillardir dar kesimi en iyi yapanlardan ama yine bu marka da kumaslarinda kaliteden odun vermekte.

iyi alisverisler dilerim.
isyankarmuhabir
çok sevemediğim bir üründür, uzun zamandır tek bir tanesi dolapta yer teşkil eder, hiç bir işim takım elbise giymemi gerekitrmedi neyseki, bundan sonrada gerekmez umarım. düğüne de cenazeyede aynı takım ile iştirak edilebiliyor.

edit: sözlük ölsende evlensende aynısını görücen sırtımda, şahsi bi durum olarak algılama, tarz meselesi.
eflatun
genel olarak erkeklerin giymeyi pek sevmediği için bir tane takım elbisesi vardır. düğüne,nişana bilimum böyle şaşalı yerlere giderken her seferinde gömlek ve kravat değişir,yeni alınmış izlenimi verilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol