yönetim bilişim sistemleri

peach
yeni donemde uc dort kisinin isini tek kisiye aktarma dusuncesi urunlerinden biri olan lisans bolumudur.

okutulan dersleri; ekonomi, yonetim ve organizasyon, isletmelerde baslangic duzeyi bilgisayar kullanimi, bilisim sistemleri ve teknolojileri, problem cozumu ve algoritmalar, programlama, isletme matematigi, is iletisimi, muhasebe, kantitatif teknikler, bireyler arasi iletisim, pazarlama prensipleri, arastirma yontemleri, orta duzey programlama, veri tabani, karar vermede sayisal analiz, bilgisayar kullaniminda insan faktoru, finans, sistem analizi ve tasarimi, yazilim ve donanim degerlendirme, veri tabani sistemleri, isletme programi gelistirme, sistem yazilimi, isletmelerde veri iletisimi, nesne yonelimli program gelistirme, elektronik isletme, internet bilisim sistemleri, ofis yonetimi bilisim sistemleri, isletme hukuku, bilgi islemde hukuki ve ahlaki degerler, bilisim sistemkleri yonetimi, kurulus bilisim sistemleri, isletmelerde yapay zeka uygulamalarina giris.

yeni, gelecegi parlak, arzyn talebi karsylayamadygy yurdum mesleklerindendir...
greyfurt
ülkemizin geri kaldığı ve verimlilik konusunda bizleri dizginleyen daldır. örneğin; temel düzeyde excell bilgisine sahip bir sekreter asıl işlerini aksatmadan şirketin ön muhasebesini de yürütebilecekken, bu tip angarya gibi gözüken ama önemli işleri başka maaşlı elemanlar yürütmektedir. sekreterin iş yükünü arttırarak gerçekleştirilen bu iş gücü verimliliği iyileştirilmesinden hem şirket hem çalışan (nitelikli personel olarak maaş ve her türlü sosyal haklarda düzenlemeler) kazanacakken, yeterli rehberlik sağlanmadığından istihdama abanan ekonomi modelleri inatla uygulanmaktadır.
bir ofis programinin 10 kaplan gücünde olduğu düşünülürse daha çok yolumuz var gibi bir intiba ortaya çıkabilir.
insanlar hala, 10$’a alacakları bir fax/modem ve her ofiste bulunması gereken bir yazıcı ile hem fax işlerini, hem yazım işlerini yürütebilecekken, min. 200$ verip fax almaları, yukarıda ispatlanmaya çalışılan görüşün en güncel örneklerindendir.
görüldüğü üzere yönetişim, bilişim desteği alan firmalar sadece iş gücü verimliliğinde değil, sermaye verimliliğinde de avantaj sahibi olmaktadırlar.
ne kadar yazsak azdır. hem geleceği olan, hem faydali branşlardır vesselam.
not: konuyla ilgili daha geniş bilgi almak isteyen arkadaşların marmara ünv. enformatik bölümünü araştırmalarını tavsiye ederim. puan olarak biraz kalın olsada, içerik olarak iyidir, lezizdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol