napoli

nickmickyock
volkanik dağlarla örtülü bir şehirdir, köklü bir tarihi vardır.
yüksek noktalarında volkanik bir dağın tepesinde bulutların üzerinde deniz böcekleri ile yapılan makarnası şiddetle tavsiye olunur. donanma kentidir. deniz kuvvetlerimizin güçlü ve seçkin bir birimi de orada konuşlanmıştır. merkezindeki yer altı çarşısı eminönünü aratmamaktadır. yeni alınan kamera kutusuna katakulle ile tuğla koyan esnafına şüpheyle yaklaşılmalı, çarpılmamaya dikkat edilmelidir.
ankakusu
kuzey ve güney arasindaki farkin belirgin bir sekilde ortaya çiktigi sehirdir. tek gariplik ise güney’in aynasi bölgenin sehrin kuzeyinde bulunmasi.

güzel sehirdir fakat kuzey’i, secondigliano, avrupa’nin en belali bölgesidir.
ozee
kazasız arabanın bulunmadığı, rahat, sempatik; plebisit meydanı, castel nuovo ve civardaki pompei antik yerleşim yeri hariç tarihi unsurlar barındırmayan italya’nın güney şehri. doğru düzgün ingilizce bilmemesine rağmen büfede, parkta herhangi bir yerde sizle saatlerce konuşabilecek insanları var ve imkan olursa mutlaka vomero’ya gidilmeli. gece hayatı ortam vb.şeyler aranıyorsa kesinlikle tercih edilmemesi gereken şehir.
scalet
öyle çok merak edilecek bir şehir değildir. sanayi şehridir. her italyan şehri gibi akşam 10 a kadar sigaranızı almamışsanız, sabaha kadar sigarasız kalmanıza sebep olan şehirdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol