çapari

made in heaven
bir cok igneden meydana gelen olta turu.her igneye marti ya da kaz tuyu baglanarak yemsiz olarak suya birakilir.daha sonra baliklarin dikkatini cekmesi icin suyun icinde hafifce hareket ettirilir.ozellikle istavrit avinda cok ise yarar.
salome
tursu gibi bir seydir bu, zeytini animsatir goruntusu, daha minik ama, yesil yesil, salata ve et yemeklerinde kullanilir, harika bir lezzet verir.

ps: umarim anlatabilmisimdir zira tasvir yeteneginden oldukca yoksunum ben.

edit: bir de eksidir.
muruuuu
duyduğum üzere günde 1 2 tane yenmesi halinde bünyeye bayaa faydası varmış fakat fazlasının da zararları varmış. zarardan kasıt nedir bilemiyorum, araştırmadım.
komple teorisyen
genleri avcılık,toplayıcılık kodlu biri olarak balık tutma hevesim sonucu oltayı sallarken yakınımdakileri oltanın kurşunuyla yaralamam sonucu şahsıma önerilen zararsız bir balık avlama tekniğidir.ilk olarak bir kayığa,şişme botta olabilir elinizde hangi malzeme varsa atlayıp usta balıkçı teknelerini takip ediyorsunuz sonra büyük bir mantara sarılmış bu bol iğneli misinayı güçlükle açıp zira iğneler birbirine karışmasın diye mantara gömülmüştür son acemi avcı tarafından bu işlem sonrası kancanızda tüy kalmışsa 100gr.ağırlığındaki kurşunla salıyorsunuz misinayı denize geriye tek ihtiyaç olarak şans kalıyor ki oda acemilerde boldur,kendimden biliyorum 12 iğnenin onu dolu olarak çekersiniz oltayı çok zevkli ve kolaydır bu avlanma tekniği.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol