kelime yahut harf hatası

sepulturk
son zamanlarda en çok entry silinme sebeplerinden birisidir. nedense bir iki harfi yazmak zor geliyor bazı arkadaşlara. hangi kelimelerin ayrı hangi kelimenin bitişik olduğunu öğrenmek işkence geliyor. sonra "ya minicik bir harf hatası yüzünden mi silindi" entryim şeklinde bik bikler geliyor. evet efendim minicik bir harf hatası yüzünden bile silinebilir entry.

ha bu hatalarda şşöyle bir durum var. insandır, yazarken eli iki tuşa birden basar yanlışlık olur. buna tabi ki uyarı gider sadece düzeltiniz şeklinde fakat "msn türkçesi" dediğimiz şekilde olan yazıların pek affı olmaz. hadi ben neyse de bizim bir angelus var o çok feci. geçen kendi entrysini sildi vallaha.
angelus
sözlük üzerinde kullanıldığına göre güzel türkcemizin güzel alfebesinde olmadığının bilincine varılmadığını gördüğüm için bir kere de ben hatırlatmak istedim. alfabede w şeklinde bir harf yoktur. ha bu harfin olduğu alfebeler yok mudur? muhakkak vardır ama bu türk alfebesi için geçerli değildir. peki angelus bu entryde ne anlatmak istedi? şunu anlatmak istedi; entry girerken w yerine v şeklinde var olan bir harfi rahatlıkla kullanabilirsiniz ha "benim mecalimi anlatmaya v yetmiyor o sebeple w yi kullanıyorum" derseniz zerre umrumuzda olmaz tek bir harf yüzünden koca entry silinir. koca olmasa da silinir. her şekilde silinir.

bonus: #541216

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol