sorgün eylemi

in deep
degerli doga dostu,

bildiginiz gibi antalya’da bulunan 350 yillik dogal sorgun ormani’nda golf sahasi yapimi icin yuz binlerce agacin kesilmesine karar verildi. binlerce canliya ev sahipligi yapan bu ormanimiz icin bir yandan yasal surec isler, bir yandan da sorgun uzerinde pazarliklar devam ederken biz dogaseverler buna sessiz kalmak yerine tepki gostermeye karar verdik.

siz dogaseverleri, basta side doga gonulluleri ve manavgat sivil toplum platformu olmak uzere cesitli sivil toplum orgutu, kurum ve kuruluslardan dogaseverler ve halkimizin da katilimiyla 20 agustos cumartesi gunu ankara’da duzenleyecegimiz “dogayla baris” mitinginde aramizda gormek istiyoruz. “ben de varim!” diyen vicdan sahibi butun dogaseverlerlerle ankara’da bulusmak uzere diyoruz.


sorgun platformu

tarih: 20 agustos 2005 cumartesi
yer: sihhiye abdi ipekci parki
saat: 12.30–13.00: toros sokak’ta toplanis
13.00–13.30: abdi ipekci parki’na yuruyus
13.30–14.00: basin aciklamasi ve konusmalar
14.00 ve sonrasi: cesitli muzik gruplarinin dinletisi

iletisim: isil etes (koordinator)
gsm: 0 505 408 44 83
e-mail: [email protected]
sami evli (basin-yayin sorumlusu)
gsm: 0 533 391 02 47
e-mail: [email protected]
olu beden
gitmek icin can attigim ve sanirim gidemeyecegim eylem.eylem degil aslinda masum bir yuruyus bu. gidebilen herkes gitsin, yapabilecekleri seyleri yapsinlar.200.000 tane agac soz konusu.
olu beden
zaman ilerledikce gitme ihtimalimin azaldigi eylem.istanbulda olsa ne olurdu sanki.en sondaki konser icin bile olsa gidilmeye deger. 1.5 saatimizi ayyraca?yz alty üstü.
xray
gonulden gidilmek ve yurekten destek verilmek istenen ama bi ayagida istanbul da olsa ne olurdu sanki diye dusunduren eylem...
seyhmerat
golf sahalari ayni zamanda dunyadaki su kaynaklarinida adeta bir vampir gibi emmektedir.her golf sahasinin sulanmasi icin kullanilan su o kadar fazlaki amerika bile bu yuzden baska ulkelerdeki su kaynaklarina goz dikmistir...isin ozeti bizim golf turizmine ihtiyacimiz yok kardesim!!bizim ihtiyacimiz olan doga,su ve agaclar insanlik icin gelecek kusaklarimiz icin bunlar lazim golf sahalari degil!...
olu beden
istanbulda yapilsaydi daha mutlu olunacakti dedigim eylem.hem bin kisinin gitmesiyle fazla bir sonuc olmaz.cogunluk gerektirir. -ki bu da istanbulda daha iyi saglanabilir-tek dilegimiz istanbulda da yapilmasi. ama ne mutlu bu yuruyuse gidenlere.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol