aksaray

0 /
murat kaner
istanbulun tarihi olma ozelliginden siyrilip,bavuldan cikma ozelligine burunmus ilcesi.otelleri,rus ve dogu avrupa ulkelerinden gelen kucuk is adam/kadinlariyla,seyyar saticilari ve iki tekerlekli arabalarini insanlarin ustune ustune suren hammallariyla unludur.baska neyiyle unlu oldugunu bilen bilir.
sanatis
iç anadoluda bulunan plaka numarası 68 olan bir şehirdir.çarşı diye tabir edilen bölümlerinde adam başına bir döner salonu bulunmakta olup karadenizde tam olarak göremediğim hamsi döner balık döner gibi çeşitlerinde bulunduğu güzide ilimiz.
istenmeyenadam
gözümün önünde taksicinin bıçaklandığı, bıçaklayının da "akıllı ol demedim mi lan sana " diye böğürerek kalabalığın içinden öyle yavaş yavaş süzülüp gittiği/gidebildiği son derece nezih istanbul ilçesi.gerçekliği görmek,gözlemlemek,yaşamak isteyenler için idealdir lakin "yok abi ben macera sevmiyorum" diyenlere daha steril semtlere gitmesi tavsiye edilir.
independence
sebebi belirlenemeyen zehirlenme vakalari sonucunda hastanelere bir gun icerisinde 3 000 kisinin basvurdugu ilimiz.bir de yanli$ hatirlamiyorsam bu ilde cok sayida ucan daire gorulurdu.
independence
binlerce insanin ishal ve kusma gibi $ikayetlerle hastanelere ba$vurmasinin sebebi batili bir virusmu$.ote yandan icme suyuna kanalizasyonun kari$tigi uzerine soylentiler de var.

virus cok etkili olmasina ragmen oldurucu degil ancak cok bula$ici.hastalik cok hafif atlatiliyor ve kimse agir hasta olmuyor yahut hayatini kaybetmiyor.virusun ismi yanli$ bilmiyorsam noro virusu.
elma sekeriiii
türk filmlerinin süper dolmu$ repligidir akla gelen:
- aksaray aksaray aksaraaaaaaay!
+ oglum bu dolmu$ sirkeciye gider mi?
- aksaray abla aksaraaaaaaaaaaaaayyy!
independence
8 gunde 8500 ki$i hastanelere ba$vurmu$ bu $ehirde ve belediye ba$kani "sularimiz temiz" gosterisi yapmak icin kameralarin onunde $ehir suyundan iciyor.

cernobil faciasindan sonra yine bir bakanimizin "caylarimizda radyasyon yok" cumlesini ispat cabasi sebebi ile kameralarin onunde cay icmesi geldi aklima bir anda.

anla$ilan hukumetlerimizin vatanda$i ikna edebilmesi icin kullanilan en iyi yontem bu.kameralarin onune gec, zehirli yahut hastalikli oldugu iddia edilen materyali al ve ye ya da ic.
independence
fuhu$un neredeyse legalle$tigi istanbul semti.gir bir discoya bara, begen bir hatun, al ve cik.bu kadar serbestligin bu kadar ba$ibo$lugun sonu nereye varacak hic bilemedim.ustelik bu uygulamalar aksaray karakolunun hemen yanindaki sokakta yapiliyor.cu$ artik.
orqn
fatih’in sadrazamı ishak paşa, iç anadolu bölgesi’ndeki aksaray’ı ele geçirdikten sonra orada yaşayan bölge insanlarını bugünkü aksaray semtinin bulunduğu yere göndermiştir. aksaray adı buradan gelmektedir.
isyankarmuhabir
istanbulun gece hayatıyla meşhur semti. semtin ana dili rusça ve kürtçedir. bir biraya 50tl, bir hatuna saatlik 100eu, odaya 50eu civarında ödeyebileceğiniz semttir, hesaba itiraz etmekte ayrıca yürek ister. zira o güne kadar yediğiniz bütün dayakları unutun, bu deneyim çok başka.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol