abaza ile abazan arasındaki farklar

nick nicki nickince
abaza: yillarca rusyanin boyundurugu altinda kalmi$, pek az bir nufusa sahip, ya$ ortalamasi bir hayli yuksek, dili unutulmaya yuz tutmu$ garip bir kafkas halki. dogrusu abhaza’dir ama h yutuldugu icin abaza $eklinde soylenir...
tum bunlar yetmiyormu$ gibi bir de turk halki tarafindan yapmadigi hatta ruhunun bile duymadigi i$lerle suclaniyorlar.

abazan: cinsel bakimdan aclik duyan, yoldan gecen her kadina hem onden hem arkadan tekrar tekrar bakan, her kadini bir et parcasi olarak goren, klipleri 31 amacli izleyen, ’nasil sikerim?’ ’off nasil sokarim’ mantalitesiyle hareket edip aslinda bir bok da yiyemeyen gereksiz insanlar. her ne kadar seks gayet eglenceli bir $ey olsa da hayattaki tek olay degildir ve her $eyin a$irisi zarardir diyip konuyu kapatalim.
valequentill
bu ayrımı halk içinden kaç kişinin bildiği , kaç kişinin bilmediği merak konusudur... halk arasında bir tek abaza vardır... yerine göre yukarıdaki her iki anlamı da üstlenir.
kimse kim
abaza; kafkaslarda yasayan etnik guruba verilen adtir. abazya adini tasiyan ve rusya federasyonuna bagli kafkaslarda bir devlettir.
abazan; milli olmus ama ondan oteye gidememis, eli cukunde gezen sahsieyttir. bu sifat erkekler icin kullanilsada, bazi durumlarda kadinlar icinde gecerlidir.
komple teorisyen
ilki bir kafkas coğrafyasında ikamet eden birhalktır,ikincisi halk içinde genelde duvar yada bank üstünde ikamet eden bir guruptur.halk olanı yeme içme ve su ihtiyaçlarını her halk gibi üreterek giderirken ikinciler karşılayamadığı ihtiyaçlarını kadına kıza sulanarak ve peşine düşerek gidermeye çalışır.görüldüğü gibi aralarında şekil kalıbı olarak bir harf davranış kalıbı olarak çok derin fark vardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol