orta yaşlı

sepulturk
genellikle kendilerine saygı, hörmet gösterilmesini isteyen insanlardır. evet bazıları gerçekten saygıyı hakeder. hatta bir çoğu hakeder. ama bazılarının halleri hareketleri öyle yapmacık, öyle çocuk gibidir ki bırakın saygıyı, onlarla iki satır muhabbet bile zaman kaybıdır.

gençlerle sürekli saçma sapan muhabbetlere girmeye çalışırlar. her şeyin tadında güzel olduğunu unutmuşlardır. ilk olarak sen 45 yaşında adamsın, nedir bu abazanlık hala anlayamıyorum bu insanlarda. etrafımda, heryerimde bir ton var bu insanlardan.

ha ben demiyorum ki mal gibi öyle bön bön takılsınlar. tabi ki gelip gençlerle muhabbet etsinler, gerekirse dertlerini dinleyip derman olmaya çalışsınlar, hayat tecrübelerinden bizi de faydalandırsınlar ama bunu yaparken "ben ettim", "ben yaptım" havalarında olmasınlar. tecrübe bazen her şey değildir. kendilerinden 20 yaş küçük gençlerin bir çok konuda onlardan daha kültürlü, daha biligli olabileceklerini görsünler. kısacası lümpenlik yapmasınlar, canları sıkmasınlar.

bu yazdıklarım kesinlikle bütün orta yaşlı insanlar için geçerli değildir. ne yazık ki %10luk o kokuşmuş kesim içindir. bir de abazan olur ki bu %10luk kesim nerede bir kız görseler "hoorrrraaaayyyyyy" diyip dalarlar. hemen muhabbete girmeye çalışırlar, bir şirin görünme sevdası içine girerler. ya bi otur soluklan amca. yaş olmuş 45, karşındaki kızcağız henüz 20! lan sivilceli ergen liseliler senin kadar azgın değil.

ha şimdi neden böyle saçmalamadım. ne bilim amına koyim. bir şey gördüm sinirlendim işte.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol