sigara dumanını ölesiye içine çekmek

quantitatif
aksam erken iner mahpushaneye,iner yedi kol demiri yedi kapiya.birden aglamakli olur bahce,ejderha olsun kar etmez,inceden inen sessizlige dizeleriyle ahmet arif’i dinlerken oturdugun koltuk,bulundugun yer kararir.mum isiginin hafif bir aydinligi vurur cama.golgen seni savuracak yer arar ve tum bu argumanlar ve karmakarisik kafanla beraber bir duman alirsin olduresiye dedirttiren zamanlarda sigara dumanini olduresiye icine cekmektir.
31subat
bazen olur bu, an gelir isler yolunda gitmemistir, ankaradan abiniz gelmemis, sehre gelen filmi de kacirmissinizdir, yani gulumseyecek bahaneniz yoktur artik. beyninizde nihilist bir taburun rap rap rap diye inleyen ayak sesleri, klavyenizin hemen yaninda kesinlikle sutsuz bir kahve de varsa damarlarinizdaki asil ayrilik sizi bunu yapmaya zorlayacaktir zaten. yeterli sigara stogunuz da varsa tadindan yenmez.
bb
sigaranın asıl keyif veren kısmıdır. hatta öyle içinize çekersiniz ki bazen siz içinize çekip üfleyene kadar ortada dumandan eser yoktur, "ne derdin var bu kadar derin çekiyosun içine" der etraftakiler ancak bilmezler ki bu bir yaşam biçimi olmuştur artık. dertten de böyle içilir, zevkten de...
chanel
hapsedip dumanı içindeki kedere, üfleyince çıkacağı yanılsamasıdır. defalarca bir ümit tekrarlanır, boğazını yaksada her dem keyifle...
kurabiye
dumanın içe çekilip sonra çıkarılamaması durumunu ifade eder ki, genelde yaşamayı sevmekle sevmemek arasında kalmış dolayısıyla birden bire intihar etmek yerine "ben yavaş yavaş uzun vadede intihar ederim " diyenlerin bulduğu süper çözümdür. yalnız bulunan çözüm amacından sapıp öldürmez süründürür durumuna dönüşebilir.
armour
sigarayı bir nefeste bitirmek istercesine tüm hücrelerinin içine çekip hapsetmektir.her bir hücrenin oksijenidir o duman, nefestir, enfestir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol