morias enkomion seu laus stultitiae

made in heaven
morias enkomion seu laus stultitiae,erasmus’un canliligini,gecerliligini ve cekiciligini gunumuze kadar degismeden koruyabilmis tek eseridir.bu esere egemen olan iki temel gorus vardir,birincisi gercek bilgelik deliliktir,ikincisi ise kendini bilge sanmak gercek deliliktir.
darkofdirt
mutluluk pınarının delilikten gectiğini anlatan bas ucu kitabım.(ayrıca hristiyanlıga olan eleştirileriyle cok tepki görmüş olan kitap)
louandreassalome
erasmus’un insanlığa armağan ettiği başucu kitaplarından.erasmus düşüncelerini delilik ironisiyle son derece açık bir şekilde yansıtmıştır.16.yüzyıl gibi bir zaman bölümünde düşündüğü ve en önemlisi de çekinmeden öne sürdüğü fikirler büyük bir bomba gibi düşmüştür adeta ve bunlar günümüzde de geçerliliği su götürmez idelerdir...
kan ve toprak
erasmus deliliğe övgüyü yazar ve kralın gözünden düşer. çünkü papa yı bile eleştirmiştir bu eserinde. reform hareketinin öncülerinden birinden, belkide bir korkaktan (!) beklenen yergi dolu bir eser.
stella
delilik’in agzindan yazilmis, sanatcilari, filozoflari, hukukculari, kesisleri, teologlari vb. yeren, mutluluga giden yolun delilikten gectigini öne süren, kanitlayan, sürekli bir tebessümle okunan ironik, alayci ve küçümsenemez bir kitap.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol