sinemaya yalnız gitmek

0 /
p t n
benim daima yaptigim seydir. yuzlerce kez filme gittim, bin filmlik divx-dvd arsivim var ama toplam maksimum 50 filmi biriyle izlemisimdir. filmi kendin secmek, kimseyle konusmadan, misirini paylasmadan, anlamadigi yerleri anlatmak zorunda olmadan film izlemek gibisi yoktur. ayrica benim gibi gunde 3-4 filme giden, sabah odasina kapanip 6 film pespese izleyen birini bulup senkronizasyonu saglamak da zordur. ha sinemada tek basiniza mal gibi gorunursunuz o ayri.
bok bocegi
son derece keyifli ve normal hadisedir zira film tek başına izlenir, e sinemada zaten konuşulmaz, arada tuvalete de yalnız girilir haliyle bir filmi izlemek için ikinci bir kişi şart değildir.. yalnız izlemek çok daha keyiflidir hatta.. film arasında kimsenin sizi dürtme/rahatsız etme olasılığı kalmaz böylece..
ithilquessir
dunyanin en dogal hadisesidir. zaten sinemanin neden sosyal bir ortam olarak goruldugu tarafimdan bircok kez sorgulanmistir. birbirini goremedigin ve konusamadigin bir mekana insan neden baska biriyle gitmek ister ki... sanirim gorecek ve konusacak seyleri kalmamis insanlarin beraber zaman gecirirken yarattiklari yapay goruntu ve ses kirliligidir.
isimsiz kahraman
bazen tek başına birşeyler yapmak çok güzeldir.tek başına sinemaya gitmenin de ayrı bir tadı vardır.ama bir kızsanız korku ve seks filmlerinden uzak durun!
pinkcat
çok çok güzel ve zevklidir.yalnız dolaşılan günlerde yapılacak en iyi sosyal aktivitedir.üzgün ve mutsuzken,yalnız hissediyorken sinemaya gitmek en iyi çaredir,böyle zamanlarda sinema bir dost,sığınılacak bir liman olur.ama bazen ademoğluna kötü hissiyat da verir,herkes eşiyle dostuyla neşe içinde film izliyorken tek takılan zat yalnızlık ve utanç dehlizlerinde bulabilir kendini,kişiye göre değişir.amma yalnızken dört bir tarafın sinemayı sevişme mekanı olarak algılayan çiftlerle çevrili olduğu an,en kötü andır.tek tabancanın gücü yetmez edepsizleri susturmaya,o da yalnızlıyla sinir içinde filmini seyreder.yine de güzeldir sinemaya yapayalnız gitmek.
olu beden
genelde lanet ettiğim eylemdir.hep ben oyumdur;sinemada yalnız yalnız bakınan kişi.oysa insan en azından yorum yapacağı bir kişi arar yanında.bana göre en güzeli de budur.bugüne kadar da..azami 10 filmi biriyle izlemişimdir.lakin öyledir ki,biriyle izlediğim filmleri de dinleyememişimdir,anlayamamışımdır.
ve gittiğim filmlerde etrafımda oturan kişilerle de arkadaş olmuşumdur..iyi birşey tabi bu.
blackpresser
yer yer yorum yapan kişilerden kaçmak amacı ile yapmayı düşündüğüm eylemdir. çünkü film boyunca filmin öneli sahnelerini konuşan biri sebebi ile kaçırmak hiç de hoş olmayan bir şeydir. sanki filmi öndekinin kafası yüzünden seyredememek gibi bir şeydir adeta. ama yinede sinema yanında biriyle gidilesi bir yerdir. yalnızlık çekilmez.
napoleon ve josephine
önemli sahneleri konusurken kacirmamak filan gibi cesitli sebeplerle arada bir yalniz gitmek iyidir, guzeldir, ama surekli yalniz gidiliyorsa o zaman kisinin yalnizligini unutmak icin gittigi bir mekana donusur sinema, filme dalar gider insan ve kendini baska bir dunyada bulur, sinemadaki diger seyircilerle birlikte ayni seylere guler, aglar vs. boylece herkesle ortak duygulari paylasmis olur. yalniz degildir artik. herkesle ortak bir paylasimi olmustur... "yalnizlik paylasilmaz paylasilsa yalnizlik olmaz" diye bosuna denmemistir....
laluska
gerçekten çok zevkli bir olaydır. şu filmdi bu filmdi tartışmasına girmeksizin, kendi zevkinden ödün vermeksizin yahut acaba seçtiğim filmde sıkılacak mı diye endişelere kapılmaksızın, sevişme sahnelerinde yanındaki insana göre değişebilen triplere girmeksizin, kendine vakit ayırdığının bilincinde olarak yapılan güzel bir eylem. hele bir de açıkhava sinemasıysa çat çut çekirdeğini ye, sigaranı iç, ayağını uzat karşındaki sandalyeye.

(bkz: bundan iyisi şamda kayısı)
igoriyan
özelliklede festival dönemlerinde sıkca yaptıgım olaydır. insanın toplum ve arkadaş baskısından kurtulmasının kendinı tanımasın ve bır sınema zevkinın oluşmasının yegane sebebi yanlız seyredilen filmlerdir.
karakelebek
alaycı bakışlara maruz kalınsa da süper eğlenceli bişey bölece filmi izlerken konsantreni bozacak kimse olmuo gerçi bayanlar için her zmn yedekte abaza bulunuo filmin içine edecek!
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol