tc kimlik numarası

0 /
quantitatif
kimilerin deyimiyle rakamlar yalan soyler ama tc kimlik no dogruyu bile soylemeyen,devletin vatandaslarini tanimasi icin olusturmus oldugu kalipcilik anlayisi.faturalama yontemi.
epikuros
yakında, kişinin kimlik numarasından vergi borcu, sabıka kaydı, mal varlığı vs. gibi tüm bilgilerine ulaşılacakmış.

sevgili balböcüğüm,

sen bu satırları okurken, kim bilir artık kimlik no’muzdan her bokumuz öğrenilebiliyor olacak. ayağımızı denk alalım. parklarda, ağaç altlarında sevişip bekçilere yakalanmıyalım. çimlere basmıyalım.

ha! bu arada gözlüğünle donun bende kalmış. don mühim değil, ara ara kokluyorum bazen. ama gözlüksüz tahtayı göremezsin sen şindi, hocadan fırça yersin. mektup da yazdım sana. ikisini de gel al bir ara.

seni çok seven taa şam’da kayısın.
firambogaz
1 kasim 2006’dan itibaren vergi numaramiz olarak kullanacağimiz sayi.

maliye bakanlığı, bugüne kadar vergi kimlik numarası almış olan tc vatandaşlarının vergi kimlik numaralarıyla ile tc kimlik numaralarını eşleştirerek, vergi kimlik numaralarını 11 haneli rakamdan oluşan tc kimlik numarasına dönüştürdü. 1 temmuz 2006 tarihinden itibaren de vergi dairelerinde fiilen tc kimlik numarası kullanılmaya başlandı. vergi kimlik numarası olarak tc kimlik numaralarının kullanılmasına ilişkin uygulama ise 1 kasım 2006 tarihinden itibaren başlanacak. ancak 1 kasım 2006 tarihine kadar vergi kimlik numarası gereken işlemlerde vergi kimlik numarası aranmaya devam edilecek. bu tür işlemlerde vergi kimlik numarasına ek olarak isteğe bağlı olarak ve vergi kimlik numarasına ek olarak tc kimlik numarası da kullanılabilecek. geçiş sürecinde olası problemlerin önlenmesi amacıyla, 1 kasım 2006 ile 1 ocak 2007 tarihleri arasında vergi kimlik numarası veya tc kimlik numarasından herhangi birisiyle işlem yapılabilecek. 1 ocak 2007 tarihinden itibaren ise tüm işlemlerde tc vatandaşı gerçek kişiler için vergi kimlik numarası olarak yalnızca tc kimlik numarası kullanılacak.

yabancilar:

türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmayan yabancı uyruklu gerçek kişiler ise tc kimlik numaraları olmadığı için vergi dairelerince kendilerine verilen on haneli rakamdan oluşan vergi kimlik numaralarını kullanmaya devam edecekler.

kaynak: hürriyet gazetesi
nefeslik
içişleri bakanlığı nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğünce
mernis (merkezi nüfus idaresi sistemi) projesi kapsamında, tüm vatandaşlarımızın nüfus
kayıtları bilgisayar ortamına aktarılmış ve herkese birer “türkiye cumhuriyeti kimlik
numarası” verilmiş bulunmaktadır.
ya basta viva zapatista
2007 genel seçimlerinde oy kullanmak için gerekli olan numaradır.muhtarlıktan tc kimlik numarası ile işlem yaptırmayanlar 2007 genel seçimlerinde oy kullanma hakkından yoksun kalacaklardır.
urban f
bu yil yapilacak genel secimlerde oy kullanma esnasinda tc kimlik numarasi baz alinacaktir. muhtarliklarda 1 mart 2007 tarihine kadar asili olan secmen listelerinde de tc kimlik numaralarinin yazili oldugu gorulmektedir (muhtarliklarda secmen listesinde isminizin oldugunu mutlaka kontrol edin). ancak, cok fazla aciklanmayan, hatta biraz da sumen alti edilmeye calisilan bir konu var. nufus kagitlarinda tc kimlik numaralari yazili olmayan secmenler secimlerde oy kullanamayacaklar !!! elle yazilmis veya internetten cikti olarak alinmis tc kimlik numaralari oy verme esnasinda gecerli olmayacaktir. ehliyet, pasaport gibi kimlik yerine gecen diger belegeler de oy verme islemlerinde kullanilamayacaklar.

maalesef siyasi partilerimiz bu konuda henuz herhangi bir calismaya baslamis degiller. sadece akp, kendi yandaslarini tek tek uyararak, nufus kagitlarini yeniletmelerini sagliyor. basbakan rte, bir konusma esnasinda secimlerde oy verme oraninin %50 – 60 seviyesinde kalacagini agzindan kacirdi.

tc kimlik numaralari nufus kagitlarinda basili olmayanlarin yapacaklari sey, muhtarliklarindan “nufus kagidi degisim” kagidi alarak, aldiklari kagitlarla bagli olduklari ilcenin “nufus mudurlugu”ne gitmeleri. nufus kagidi degisiminde cok fazla sira beklenmiyor.

hepimizhiciz
vatandaşları damgalı birer mahkuma döndürmeye çalışan zihniyetin getirisidir.

ayrıca okuldaki numara sisteminden çalıntı olduğu izlenimi vermektedir.
igor
artik vergi numarasi olarakta kullanilan numaradir.

edit: ayni zamanda vergi numarasi olarak kullanilan numaradir.

seklinde de tanimlanabilecek basliktir.

7 farki bulunuz.
bb
son rakamı çift sayılardan oluşmuştur. hatta bir rivayete göre:

lütfen t.c. kimlik numaralarinizin son rakamina bakin. bir kaç arkadaşimla yüze yakin arkadaş ve onlarin ailelerini kontrol ettik. hepsinin son rakami çift sayi. bu kadar esadüf olamayacağini düşünüyorum. belkide tüm vatandaslik numaralari cift sayi ile bitiyordur. son rakami tek sayi olanlar olduğunu da duyduk ama biz rastlamadik. varsa bunlarin kim olduğunu bilmiyoruz . acaba belli kesimin insanlari midir?( tarikat vs )
esmeralda
yine bir rivayete göre son rakamı çift sayı olanlar batıda yaşayanlara verilmiş,tek rakam verilenler ise doğuda yaşayanlarmış.yine karşılaştırılnca çevredekilerle bunu gördük,kütüğe göre veriliyormuş diye.
sepulturk
bu numara verilirken kullanılan yazılımın sistemine göre son rakamı hep çift olan sayıdır. son rakamı tek olan tc kimlik numaraları bir hata sonucu öyle olmuştur ve nüfus il müdürlüğüne gidilip değiştirilmesi gerekir. yetkili merciler böyle buyurmuştur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol