erwin rommel

made in heaven
kisitli alman kuvvetleriyle kuzey afrika’da ingilizlere karsi inanilmaz isler basarmis,hitler’e duzenlenecek suikast planina karistigi icin hitler tarafindan intihara zorlanmis ve olumunden sonra sevilen bir general oldugu icin devlet toreniyle gomulmus col tilkisi lakapli alman general.ayrica normandiya cikartmasinin yerini tahmin etmis ancak bu gorusu ciddiye alinmamistir.
goodygoblin
çöl tilkisi.taktik konusunda bir deha.batı cephesinin savunulmasında önemli bir rol almıştır.normandiya çıkartması esnasında doğum gününü kutlamak amacıyla almanya ya dönmüştü. birçok savaş uzmanı eğer orada olsaydı durumun çok daha farklı olacağını söylemişlerdi. matmata,el alamein gibi önemli cephelerde savaşmış,kuzey afrika savunmasında önemli bir rol oynamıştır.burada ona çöl tilkisi lakabı verilmiştir.normandiya cephesinde devam eden savaş esnasında bindiği arabanın şöförü avcı uçaklarının birinden açılan ateş sonucu öldürülmüş ağaca çarpan araç nam-ı diğer çöl tilkisinin başından ağır yaralanmasına sebebiyet vermiştir.bu kaza sonucu rommel bir süreliğine cephedeki görevinden alınmıştır.
sirinsem gunahim ne
hitler’in yerine düşünüldüğü için intihar ettirilen alman general.
kuzey afrika cephesi gibi bir göreve büyük ihtimalle kariyerinin bitmesi amacıyla gönderilen fakat bütün imkansızlıklara rağmen başlarda başarılı olmuştur.ancak gerek birliklerinin ikmalden yoksun olması gerekse de ingilizlerin muazzam ikmal kaynakları karşısında cephe kaybedilmiştir.
sadece adının bile ingiliz birlikleri üzerindeki etkileri yüzünden ingilizler tarafından "ismi lazım değil" muamelesi yapılmış,isminin telaffuzu yasaklanmıştır.

normandiya cephesinde ise,imkanları doğrultusunda muazzam bir savunma hazırlamıştır.sahilde mayınlar,mayınların bittiği yerde ters çevrilmiş top mermileri kullanmış,iç bölgelerde ise nehir yataklarını değiştirerek alçak yerleri bataklığa çevirmiştir(paraşütçülere karşı,bir çok paraşütçü gerek düşüşün etkisiyle gerek de ağır mühimmatları yüzünden bir metre suda boğulmuştur).
kuzey afrika’da incelikle kullandığı mayınlar normandiya’da vazgeçilmezi olmuştur.
öyle ki kır çicekleriyle dolu bir arazinin yanından geçerken yaverinin "ne kadar güzel bir manzara efendim" demesine karşılık o "hesaplat bakalım ne kadar mayın sığar buraya" demiştir.

fotoğrafı için:
http://www.ww2incolor.com/gallery/albums/germans/rommel_1.jpg
hergele
ikinci dünya savaşında almanların kuzey afrika cephesi komutanıdır lakabı çöl tilkisidir.rommel in askeri dehası tartışılamaz üstünlüktedir.şöyle ki tankların ve araçlarına arkasına çalı çırpı bağlatarak tozu dumana katması, 88lik topların yarısını toprağa gömdürmesi ki ingiliz bu topları farkedene kadar baya bi kayıp vermiştir,mayın dedektörlerini yanıltmak için her mayının yanına konserve kutuları gömdürmüştür ingilizler mayın tarlalarında parçalanmıştır.yani erwin rommel dünya nın en iyi generallerinden biriydi alman halkının kahramanıydı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol