erwin rommel

sirinsem gunahim ne
hitler’in yerine düşünüldüğü için intihar ettirilen alman general.
kuzey afrika cephesi gibi bir göreve büyük ihtimalle kariyerinin bitmesi amacıyla gönderilen fakat bütün imkansızlıklara rağmen başlarda başarılı olmuştur.ancak gerek birliklerinin ikmalden yoksun olması gerekse de ingilizlerin muazzam ikmal kaynakları karşısında cephe kaybedilmiştir.
sadece adının bile ingiliz birlikleri üzerindeki etkileri yüzünden ingilizler tarafından "ismi lazım değil" muamelesi yapılmış,isminin telaffuzu yasaklanmıştır.

normandiya cephesinde ise,imkanları doğrultusunda muazzam bir savunma hazırlamıştır.sahilde mayınlar,mayınların bittiği yerde ters çevrilmiş top mermileri kullanmış,iç bölgelerde ise nehir yataklarını değiştirerek alçak yerleri bataklığa çevirmiştir(paraşütçülere karşı,bir çok paraşütçü gerek düşüşün etkisiyle gerek de ağır mühimmatları yüzünden bir metre suda boğulmuştur).
kuzey afrika’da incelikle kullandığı mayınlar normandiya’da vazgeçilmezi olmuştur.
öyle ki kır çicekleriyle dolu bir arazinin yanından geçerken yaverinin "ne kadar güzel bir manzara efendim" demesine karşılık o "hesaplat bakalım ne kadar mayın sığar buraya" demiştir.

fotoğrafı için:
http://www.ww2incolor.com/gallery/albums/germans/rommel_1.jpg
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol