recep tayyip erdoğan feribotu

independence
yurdum insaninin yalakalikta sinir tanimadiginin son ornegi.milyon dolarlik feribota sen kalk ya$ayan ve halen gorevde olan bir ba$bakanin ismini ver.nice kahramanimiz varken yazili tarihimizde, boyle bir davrani$in ismini ba$ka $ekilde vermek pek mumkun gelmedi bana.feribotun ismini bu $ekilde vermenin sonucunda kimler zengin oldu, kimlerin ihaleleri on siralara cekildi merak icerisindeyim ben.bilgi sozluk`un ismini degi$tirip tayyip sozluk yapsam bunun bana getirisi ne olur du$unmeden edemiyorum.
made in heaven
erdogan istanbul belediye baskanligi gorevini biraktiktan sonra,basi mahkemelerle dertteyken bu adamin resmini dukkanlarin ataturk portresi gormeye alistigimiz yerine asan esnaflari gormus biri olarak bu hareketi dogrusu cok fazla yadirgamiyorum.herhalde bizim goremedigimiz bir keramet var sayin basbakanimizda.
nick nicki nickince
’hocam sagol ya, ne guzel caldin bak! sen calmasaydin bunun gibi 200 tane daha olurdu bu denizlerde...’ fikriyle adlandirilmadigina emin oldugum sacma sapan feribot, hayatta binmem, mah$erde mechul.

’hocam sen dinde bilgilisin, feribotunu versene bi tur, belki geceriz kar$iya. zaten kopru de varmi$.’
seyhmerat
asla batmayacagini dusundugum feribot olacaktir,zira tahminimce bir besmele sonrasinda fatiha ile kalkip sonrasinda yine ayni sekilde yanasacaktir ve de iman gucuyle hareket edecektir...
ithilquessir
hindenburg ilk yapildiginda ismini hitler koymaya yeltenmisler. ama hitler dunyada yok edilebilecek hic bir seye ismi konsun istememis. zaten hindenburg’un alevler icinde yere cakilirken kendisinin "iyi yirttik" diye dusundugune eminim.

anlasilan sagci rejimlerin otomatik yalakaliginin bir parcasi bu "ismine tasit vermek". evet hitler adi verilmeyen zeplin gibi dusmemistir henuz recep tayyip erdogan, ama icine her gun yuzlerce arabanin girip cikmasi tebessumle izlenmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol