bu entry götümuze girebilecek turden

independence
kanuna aykiri, devlet adamlarina hakaret iceren, ba$ibuyuk kimseleri karalayici her turlu entrynin kapsandigi entry silme sebebi.$u ana kadar sozluk icerisinde bu sebep ile sildigim entry sayisi bir elin parmaklarini gecmez fakat genede silmi$ olduklarim bile bir $ekilde ba$imizi agritmaya yetebilecek turden entrylerdi.hakaret etmeksizin de ayni anlami cikartabileceginiz elastiki kelimeler kullanmak da gayet mumkun esasen.hayal gucunuzu zorlayarak bahsi gecen ki$iyi & ki$ileri yerin dibine batirabilirsiniz.zeki insanlarsiniz siz.supersiniz.
ziraat pirensi
böyle entry leri girdikten sonra ; "bu adam hasta, yazdıkları da hayal ürünüdür" şeklinde not düşülmesi tavsiye edilebilecek entylerdir.
angelus
naif, ironik bir entry silme sebebidir. bu tip bir neden ile entryleri silinen bireylerin yüksek irtifada bilgi sözlük airlines yolculuğu yaptığı gözlemlenmiştir. allahtan senede bir veya iki defa bu tip organizasyonlar gerçekleşiyorda fazla üzülmüyoruz.evet.
angelus
efendim eğer takip eden varsa kimi internet sitelerinin hemen altında "izinsiz olarak kullanılması, alıntı yapılması, kopyalanması, hayal edilmesi, düşünülmesi, vs. edilmesi hukuken yasaktır" tadında dip notlar vardır. bunun anlamı şudur; "bu internet sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel argümanları izinsiz olarak kullandığınız vakit sizi dava eder, donunuza kadar alırız"dır.

bu nedenle özellikle gazetelerin web sayfalarında bulunan haberler, gazete yazarlarının yazıları, makaleler gibi telif hakkı konusunda sakıncalar yaratabilecek verilerin kopyalanıp sözlüğe entry olarak girilmesinden ziyade aynı haberi birkaç cümle ile açıklayıp altına da ilgili sayfanın linkini vermek zannediyorum yasal açıdan bizleri zor durumda bırakmayacağı gibi götümüzün geleceğini de kurtarabilecektir.

buna mukabil kimi haber kaynaklarında ise alıntı konusunda herhangi bir ibare bulunmamaktadır. bu tip kaynaklardan alınacak haberler ise tamamiyle kopyalanıp sözlüğe nakledilmesinden ziyade makul ölçüdeki bir kısmı sözlüğe aktarılıp aynı şekilde habere link aracılığı ile yönlendirmek yine pek şahane olacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol