bu entry götümuze girebilecek turden

angelus
efendim eğer takip eden varsa kimi internet sitelerinin hemen altında "izinsiz olarak kullanılması, alıntı yapılması, kopyalanması, hayal edilmesi, düşünülmesi, vs. edilmesi hukuken yasaktır" tadında dip notlar vardır. bunun anlamı şudur; "bu internet sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel argümanları izinsiz olarak kullandığınız vakit sizi dava eder, donunuza kadar alırız"dır.

bu nedenle özellikle gazetelerin web sayfalarında bulunan haberler, gazete yazarlarının yazıları, makaleler gibi telif hakkı konusunda sakıncalar yaratabilecek verilerin kopyalanıp sözlüğe entry olarak girilmesinden ziyade aynı haberi birkaç cümle ile açıklayıp altına da ilgili sayfanın linkini vermek zannediyorum yasal açıdan bizleri zor durumda bırakmayacağı gibi götümüzün geleceğini de kurtarabilecektir.

buna mukabil kimi haber kaynaklarında ise alıntı konusunda herhangi bir ibare bulunmamaktadır. bu tip kaynaklardan alınacak haberler ise tamamiyle kopyalanıp sözlüğe nakledilmesinden ziyade makul ölçüdeki bir kısmı sözlüğe aktarılıp aynı şekilde habere link aracılığı ile yönlendirmek yine pek şahane olacaktır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol