burj el arab

evrendeki en mutevazi insanim
dunyani ilk 7 yildizli oteli. otelin sahiplerinden birine 7 yildiz diye bir sinif olmadigini, bu otele niye 7 yildizli otel dediklerini soran bir gazeteciye elin arabinin cevabi bir pazarlama harikasidir "biz 7 yildizli diyelim onlarda bunu tartissin."
seyhmerat
otellerde yedi yildiz olmayabilir ancak dunya uzerindeki yapilan mukemmel binalara artik dunya mimarlari tarafindan yildizlar verilmektedir..burj el arap 7 yildiz almistir..istanbul’daki istinye’de bulunan menkul kymetler borsasinida barindiran merkez bankasi binasi ise 6 yildiza sahiptir..
goodygoblin
maliyeti milyar dolarlarla ifade edilen bir gecelik oda kirası bile bir servet değerinde olan dünya üzerindeki 7 yıldızlı tek otel olma özelliğini taşıyan arap kalesi manasına gelen ulan para neler yaptırıyo be dedirten sanat eseri niteliğindeki bina.otelin bir helikopter pisti(tiger woods burada golf oynamışdı) kocaman bir havuzu ve su altında bulunan müthiş bir restoranı vardır.müşterilerine özel rolls royce tahsis ediyorlarmış ayrıca.
ankakusu
ilginçtir, 16-17 yasindaki genç kizlari daha bir cezbeden oteldir. inanin bir-iki örnegiyle karsilassam neyse de, tandiklarimin bir çogu dubai ve bu oteli agzindan düsürmüyor.
atacamadesert
kocaman beyaz bir yelken şeklindeki göbeği daimi bir temizlik ekibi tarafından dışarıdan gökdelenlere uygulanan temizleme yöntemiyle temizlenmektedir. lakin bu temizleme işlemi fasit daire şeklinde kendini tekrar etmektedir, çünkü en yukarıdan başlanan temizlik en alt kata gelinip güya bitirildiğinde, yelken şekli çok büyük olduğundan tekrar en yukarının kirlenmesiyle sürekli ve kalıcı bir temizlik ekibinin her daim burj el arab üzerinde çalışmasına neden olmaktadır.
alorarola
yelken şekli ile arap yarımadasındaki dubai’yi koparıp hint okyanusuna sürükleyip batırma korkusunu yaratan büyük bina.

niye yelken şekli sorusuna alternatif olarak cennete çıkaran merdiven şeklinde bir bina yapılsa idi daha bir misyonik görev de üstlenmez miydi sorularını sordurtan bina.

insanoğlunun halen daha sırrı çözülemeyen piramitler gibi iç çekerek dünya ya adımızı yazdırdık dercesine çaktıkları kazıklara örneklik teşkil eden yapılardan birisidir.

bir diğer eşdeğeri için;

(bkz: petronas kuleleri)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol