uc bes sekiz

imgoindeeperunderground
batak oyununun uc kisi ile oynanan versiyonu denilebilir. birinci elde karo iki gelen kisinin sekizci olmasi ve koz soylemesi ile baslar ve diger ellerde sirayla uccu, besci ve sekizci olunur. kozu her zaman sekizci belirler, yan batmak yoktur yani bataktaki gibi yan iki batmaz. en kotusu besci olmaktir cunku hem koz soyleme hakki yoktur hem de bes el almasi gerekir. her dort elde bir ceza silinir. ceza her alinamamis el icin eldeki kagitlardan sekizciye vermektir, verilecek kagidi sekizci ister (sekizcinin kapali olarak uzattigi kagidin cinsinin en buyugu verilir.)
made in heaven
dort elde bir af cikip cezalarin silinmesine karsin kotu basladiginiz taktirde bir turlu gotu toplayamadiginiz ve dolayisiyla insanin sinirlerini bozan uc kisilik iskambil oyunu.daha zevkli olan uc kisilik oyun icin:(bkz: ihale)
seyhmerat
bu oyunda oyunun saglam kurali sudur;batan oyuncu kaca battiysa farzedelim eksi 2 batti arti 2 alan oyuncuya elindeki en iyi 2 kagidi vermek zorundadir bu batmalarin ve arti almalarin sayisina gore degismektedir,eger bir oyunda oyunculardan biri batma durumuna duserce gotu kurtarmak icin mecburen bir sonraki af elini beklemek zorunda kalir..4 oyunda bir af eli olur..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol