coşkun kirandi yi kurtarma operasyonu

independence
tunceli`de pkk teroristleri tarafindan kacirilan mehmetcigimiz coskun kirandi`yi kurtarmak icin tsk tarafindan ba$latilan operasyon.bolgeye havadan ve karadan binlerce asker ve ozel kuvvet personeli sevkedilmi$.tom hanks`in ba$rolunu oynadigi ve hatta bilgisayarlara konu olan saving private ryan isimli filmin adeta gercek hayata donu$turulmesi olayi.tabiki turk ordusu tarafindan.teror orgutune yakin olan cevreler tarafindan verilen bilgilere gore er co$kun kirandi`nin saglik durumunda herhangi bir sorun yokmu$.tsk er co$kun kirandi`yi pkk`ya birakmamaya kesin niyetli gozukuyor.bolgede geni$ capli surdurulen operasyonda henuz teroristlerle sicak temas saglanamami$ ama saglanmasina an meselesi gozu ile bakiliyor.
(bkz: bilgi sozluk haber ajansi)
seyhmerat
1 haziran 2004’te ateskesi kesecegini soyleyen avrupa birligi yandaslari sayesinde imrali’dan yonetilen ppk’nin uzerinden 9 ay gectikten sonra mart-nisan aylarinda basladigi eylemlerden birtanesi..ancak bu serefli,vatani icin savasan askeri kurtarabilirmiyiz pek sanmiyorum.ozellikle irak’i isgal ettikten sonra amerika pkk deniken orospu cocugu orgute tekrardan lojistik destek saglayip eskiden daha etkin hale gelmesini saglamaktadir.onumuzdeki gunler cok seye gebe,allah bu ukleyi yonetenleri islah etsin diyorum.pkk terorunun artacagi seneler oncesinden defalarca soylenmisti,maalesef bu serefli askerimizi istesekte artik kurtaramayiz..
independence
pkk militanlari tarafindan er coksun kirandi`nin her an teslim edilmeye hazir olundugu, sadece co$kun kirandiyi almaya gelmesi icin bir heyet beklendigi bildirildi.bunun uzerine de tbmm`den bir adim atildi ve akp, dehap ve ihk`dan birer ki$i bolgeye giderek er co$kun kirandi`yi teslim almaya hazir olduklarini bildirdiler.
p t n
simdi bu orospu cocuklarina sormak gerekir ki madem teslim etmeye niyetliydiniz niye kacirdiniz? bu cocukcagiz ulkenin gizli nukleer silahlarinin yerini mi biliyordu? ordu istihbaratinin ulasilamaz sirlariyla mi donanmisti? general miydi, yoksa amiral mi? hayir. cevap basit once kacirip sukse yapmak, eski gunlerin cok uzak olmadigini hatirlatmak, olayin posasi ciktiktan sonra da teslim etmek ayagina yetkilileri ayagina cagirmak. boylece hem ulusun haysiyetigle tassak gecmek, hemde muzakere sayesinde devletle taraf ve esdeger olmak ki biz bu filmi daha evvelde gorduk, daha evvel milletvekillerimiz kosarcasina gitmis, elin militaninin magarasinda diyolog ortami bulduklari icin ne kadar memnun olduklarindan bahsetmis hatta pkk’nin komutanlari karsisinda bir secdeye yatmadiklari kalmisti. tabiki bu cocugumuzunda kurtarilmasi icin ne gerekirse yapilmali, gerekirse o soysuzlarin ayagina gidilmeli, ama sov yapmadan, liberallik gosterisine donusturmeden ve tam kapsamli af, genis capli eve donus yasasi zirvaliklarindan bahsedip kamoyunun tepesini attirmadan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol