kuran in en bilindik ayetleri

reddy
ey iman edenler, oruc sizden oncekilere farz kilindigi gibi size de korunasiniz diye farz kilindi.bakara suresi - 183.ayet
seyhmerat
"arkadan cekistirmeyi,yuze karsi eglenmeyi adet edinenin vay haline!o ki,mal toplamis ve onu sayip durmustur" el-humeze suresi 1.ayet...
nick nicki nickince
22. sizi karada ve denizde gezdiren o’dur. hatta siz gemilerde bulundugunuz, o gemiler de icindekileri tatli bir ruzgârla alip goturdukleri ve (yolcular) bu yuzden neselendikleri zaman, o gemiye siddetli bir firtina gelip catar, her yerden onlara dalgalar hucum eder ve onlar cepecevre kusatildiklarini anlarlar da dini yalniz allah’a halis kilarak: "andolsun eger bizi bundan kurtarirsan mutlaka sukredenlerden olacagiz" diye allah’a yalvarirlar.

23. fakat allah onlari kurtarinca bir de bakarsin ki onlar, yine haksiz yere taskinlik ediyorlar. ey insanlar! sizin taskinliginiz ancak kendi aleyhinizedir; (bununla) sadece fâni dunya hayatinin menfaatini elde edersiniz; sonunda donusunuz yine bizedir. o zaman yapmakta olduklarinizi size haber verecegiz.

yunus suresi
deep driver
"bismillah ir-rahman ir-rahim. elhamdü lillahi rabb-il alemin. er-rahman ir-rahim. malik-i yevm-id-din. iyya kena’büdü ve iyya kenestain. ihtinas-sırat-el mustakim. sırat-ellezine en’amte aleyhim, ğayril mağzubi aleyhim, veled-dâlin."...arapçasını verdiğimiz bu sure kuran’ın ilk suresi fatiha’dan...türkçesi şöyle:

1 - rahmân ve rahîm olan allah’ın ismiyle.

2 - hamd o âlemlerin rabbi,

3 - o rahmân ve rahim,

4 - o, din gününün maliki allah’ın.

5 - ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti. (ya rab!).

6 - hidayet eyle bizi doğru yola,

7 - o kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol