türklerin ork a benzetilmesi

seyhmerat
ingilizlerin turk dusmanliginda ve irkcilikta en uc noktada olduklarini gosteren hadisedir..yuzuklerin efendisi’nin gercekle alakasi olmayan fantastik bir roman oldugunu herkes bilirken bu irkcilik ve kotuleme ve karalama niye hala anlamis degilim.ingilizler turk milletine karsi olan bakis acisini hala degistirememisler bunu gorduk.turk milletinin en buyuk dusmani olmustur tarih boyunca ingilizler galiba o yuzden turkleri hala assagalama yoluna gidiyorlar!!sizsiniz kardesim ork,butun dunyayi kirip somurdunuz diyeceksin aslinda bu ingilizlere bak bir daha konusabiliyorlar mi!!
xray
sozde demokrat, insan haklarinin taviz vermez savunucusu, modern dunya ulkesi ozde irkci, somurgeci, baskici, onalara dokunmayan yilan bin yasasin zihniyetinde ki ve alttan alta her turlu pislikte eli olan ingiltere ve esteslerinin her zaman ki igrenc, mide bulendirici tavrinin sasirtmaz ornegi... primitif alt beyinli zihniyetlerinin mahsulu olan bu dusunce sonucu fantastik edebiyatin en goz de eserlerinden biri olan bu eseri kendi dusunce ve karalama cikarlari cercevesinde kullanma cabasi, hatta kirletmesi... gercekten mide bulandirici bir yaklasim... artik herkes gozunu acmali... bu insanlar bizim hos gorumuzu yeterince somurduler... sevdigim bir eserden nefret etmemi saglamaksa amac bu boyle olmayacak ama sevmedigim bu ve benzeri zihniyetten daha cok nefret etmemi saglayacak o kadar... ama sunu cok iyi biliyorum ki buna dur demek sadece karsi tavir alarak olmaz... onlara bagimli olmamak icin cok calismayala, karsi durmak icin edebiyat ve sanatin her yonunde kuvvetli eserler cikartarak, bilime ve teknoljiye onem vermenin otesinde calismalar yaparak, ureterek ve en onemlisi buyuk bir bilincle kenetlenip karakterli bir tavir sergileyerek olur... ancak bunlar saglanir ne zaman edebiyat, sanatta soz sahibi bir ulke oluruz ve nez aman onlara ve baska ulkelere teknoloji satariz vede bilim platformlarinda adimiz gecer iste o zaman hem dur der, hem de akilli ol mesaji verebiliriz... bunun aksi halinde ne dumur olmamiz, ne de hayir boyle diyemezsiniz dememizin hic bir anlami ve etkisi olmaz... bu nedenle ulkemize, bu topralarin getirisi olan kerakterimizin ve ilerlemeye yonelik callismalar yapmamizin elzem oldunun ve icten ice yikilmaya calisilan bir kale oldugumuzun bilinciyle kalin...

http://www.milliyet.com.tr/2005/07/07/dunya/adun.html
carpediem
sinir bozucu gibi gozuken ama aslinda cok komik olan durum. dikkate almamak lazim. bes yasinda bir cocuk bile soylemez boyle bir sey. ingilizlerin zeka ortalamasini gozler onune sermis bu soz. devam etsinler, eglensinler kendi kendilerine. sagolsunlar beni de cok guldurduler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol