kurşun dokturmek

su
kursunun uzerinde cikan baloncuklar-ki bunlar her zaman cikar zaten -goz olarak nitelendirilir.
seyhmerat
akil,mantik,bilim ve hatta din ile hicbir alakasi bulunmayan saf insanlarin inanip yaptigi olaydir..hangi akla hizmet yapildigi mechuldur,"ay yapalimda ustumuzdeki nazar gitsin" denir,hadi ya nazar ne demek onu soyle oncede belki gider.bagnaz,kafasi calismayan zihniyetin inandigi,akil ve mantik suzgecini cok iyi kullanan zihniyetinde dalga gectigi mevzudur.
coni
kulaga ne kadar sacma gelse de bir inanc, bir ibadettir. sonucta bir seyin sacma olmasi icin gerceklikten uzak olmasi gerekir ki konu din olunca gercegi hic birimiz bilmiyoruz . bizim inanclarimiza son derece ters dusmektedir o ayri.
orqn
çocukken insana çok korkunç gelen olaydır.zaten kulaktan dolma şeylerle kurşun un kötü bir intibası vardır bünyede,bi de o kafanın üzerine tülbent gerip kaynatılan şeyi dökmek,o sırada dua edilmesi falan olayı iyice korkunç hale getirir.
tokalon
erimiş bir halde su tasına dökülen kurşun tasta ve su içinde sertleştikten sonra tekrar eritilmeden önce, kurşuncu kadın tarafından tetkik olunur. kurşun külçesi fazla kirli ise, nazarın veya büyünün şiddetine, yahut cin ve perilerin çok gücendirilmiş olduğuna hükmedilir. külçe üzerindeki kirlilikler, parlak ve temiz bir parçaya tesadüf edilirse, hastanın yüreğinin temiz olduğuna ve hastalığın çabuk geçeceğine inanılır.

kurşun dökücü kadına hizmetine karşılık para verilmesi lazımdır. şu kadar ki, bu paranın miktarı hastanın mâlî durumuna göre az veya çok olabilir. bazı hastalar için bir kere kurşun dökülmek kâfi görüldüğü halde, bazıları için bunun üç defa tekrarında fayda düşünülür. bu durumda her defası için kurşuncu kadına başka ücret verilmesi şarttır. kurşuncu kadınlar hastanın evinden ayrılırken "allah şifa versin", "allah bir daha göstermesin" tarzında dileklerde bulunurlar. hastanın ailesi de "eksik olmayın", "allah razı olsun" gibi sözlerle mukabele eder.

elma sekeriiii
3 defa dökülmesi gereken $eydir esasen. bir defa ba$ için dökülür, sonra beden için en son da ayak için dökülür.
dökmede kullanılan kur$un sogutulup ba$ üzerindne karın üzerinden ve ayaklar üzerinden çevrilir ve bir parçası kur$un dökülen insanın üzerinde ta$ıması için verilir.
genelde korku için dökülür, ve bu gibi bir i$lem için para alınmaz.
bunu ticarete dönü$türen insanın döktügü kur$undan pek hayır gelmez. zaten bu i$ de ticaret için degil allah rızası için yapılmalıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol