can kırıkları

0 /
independence
albume ismini veren $arki ayni zamanda..henuz dinlemedim, dinleyemedim ama dinler dinlemez yorumumu eklerim.$imdilik meraklilari icin i$te sozleri.

bu kalabaligin icinde
yapayalniz hissetmektense
dunyanin bir ucunda tek basimayim.

kir gostermeyen renkleriniz
sizin olsun korkmaktansa
bulanikligin tam icinde bir basimayim

benim belki de gizli bir bildigim var
elbette aglarim benim can kiriklarim var
senin gordugun yanagimdan suzulenler
asil icimde,icimde yuzdugum bir deniz var...
_____
bu kalabaligin icinde
yapayalniz hissetmektense
dunyanin bir ucunda tek basimayim.

benim belki de gizli bir bildigim var
elbette aglarim benim can kiriklarim var
senin gordugun yanagimdan suzulenler
asil icimde,icimde yuzdugum bir deniz var...
independence
albumle alakali hurriyet gazetesinde yer alan $ebnem ferah roportaji $u $ekilde.

-------------*--------------------------

kendimi dinleyiciye acmaktan korkmam yoksa onlara ihanet etmis olurum


suat kavukluoglu [email protected]

elini ayagini nereye koyacagini bilemez bazen insan. yaziyla anlatmaya calismak cogu zaman, onun deyisiyle ‘kapi deliginden izledigin manzarayla yetinmeye’ benziyor. bu kez daha guclu, kendinden emin ve sakin bir sebnem ferah var karsimizda.

ama bir sarkisinda soyledigi gibi hálá kalbi delgeclerle delinmeye hazir. ‘nasil olsa alistim ben uzak ruzgarlara, gel bir parca da sen kopar canimdan, ekmegimden’ diyor. album, sali gunu pasaj muzik etiketi ile raflarda olacak. pasaj muzik’in nefis bogaz manzarali terasinda yeni sarkilari esliginde bir roportaj yaptik.

bu albumde gelebilecek her turlu darbeye karsi daha guclu ve hazirsiniz gibi bir his var...

- belli yas donemlerinde, belli tecrubelerden sonra bunlar butun insanlarin yasayabilecegi seyler. sarki yazarken karnimi acmayi seven bir tarafim oldugu icin malzemem genelde kendim oluyor.

karninizi bu kadar acmak sizi rahatsiz ediyor mu? sarkilarinizla tanimadiginiz bir suru insanla cok ozel bir noktada bulusuyorsunuz...

- dinleyicinin hakkimda bir takim cikarimlara varacagini dusundugum sarki sozleri yazmak benim icin o kadar korkutucu degil. dinleyicimle cok kemiklesmis bir iliski kurdugumu dusunuyorum. artik onlara kendimi acmaktan korkamam. o zaman ihanet etmis gibi hissederim kendimi.

ama olur ya, bazen insan en yakinina bile bazi seyleri anlatmak istemez. perdelediginiz oluyor mu sizin de bazi seyleri sarki yazarken?

- tabii ki olur ama kendimi durdurma noktam ‘bunu soylemesem daha iyi olacak’ gibi bir sey degil. gecen albumum buna en iyi ornektir aslinda. kendimi hic frenlemedigim, icimde olup biteni oldugu gibi yansittigim bir albumdu o. kendimi durdurmak isteseydim o albumde durdururdum. ancak birilerine karsi sorumluluk duygusu sebebiyle bir seyleri frenleyebilirim.

bundan onceki albumlerde baskalarinin sebep olduklarindan cikan sorunlar agirliktaydi. ama bu albumde sizin icsel yolculugunuz on plana cikiyor gibi.

- kabuguna cekilmek ayri bir seydir, hem etrafi hem kendini algilamaya calisabilmek, kendine olan donuklugunu disariya da gosterebilmek ayri bir seydir. ben bu ikisini dengelemeye calisiyorum.

bir roportajinizda ‘yalnizligimla iyi gecinebiliyorum ama beni beklenmedik yalnizliklar acitiyor’ demistiniz. bu albumde ‘kalabaliklar arasinda yalniz kalmaktansa dunyanin bir ucunda tek basinayim’ diyorsunuz. bu, tercih edilen bir yalnizlik mi?

- evet, bu benim karar verdigim bir yalnizlik. aslinda bunun icin dunyanin bir ucuna gitmeye gerek yok. bunu kendi evinizde de yapabilirsiniz. insanin zaman zaman kendini ve hayatini degerlendirmesi icin yalnizliga ihtiyaci vardir. istedigim zaman tek basina olmak beni daha iyi ve guclu hissettiriyor.

gitgide daha mi sertlesiyor kabugunuz? ‘ben zaten dusmusum ve aliskinim uzak ruzgarlara, gel bir de sen vur’ gibi cumleler kurmussunuz.

- insan ilk kez kotu bir sey yasiyorsa duvara tosluyor. o kotu sey bir daha oldugunda, acisinin ne kadar zaman sonra gidecegini bilmek, ‘eyvah’ dedirtmemeye basliyor. beni hazirliksiz oldugum seyler korkutuyor hep.

kirlenmeye karsi nasil koruyorsunuz kendinizi?

- ara sira kendimi eve kapatmalarim, bir yerlerde tek basina tatil yapislarim meshurdur benim. bu sekilde kendimi yeniliyorum. sivri kalmasini istedigim seyleri de koruyabiliyorum boylelikle.

sezen aksu, ispanya’da bir dergiye verdigi roportajda ‘sarkiciligimin ilk yillarindaki masumiyeti kaybettigimi dusunuyorum’ demisti. siz koruyabiliyor musunuz o masumiyeti hálá?

- muzikal olarak bir kaybim oldugunu soyleyemem. cunku ben caliskan bir muzisyenim. ama cocukken yasadiginiz saflikla, kaba bir tabirle felegin cemberinden gectikten, kabuk tuttuktan, cesitli mekanizmalar gelistirdikten sonraki haliniz arasinda daglar kadar fark var. belki gidip banka soymuyorsunuz ama o masumiyet ister istemez yitiriliyor. ote yandan kuyu gibi olup da, herkesin icinize camur atmasi da mumkun degil; cunku ayni oranda da guclu ve bilincli oluyorsunuz.

hoscakal sarkisinda diyorsunuz ki ‘biraz su biraz yesillik, her yer benim evimdir.’ boyle bir kadin mi sebnem ferah?

- bu zamanla geldigim nokta. butun bu icsel yolculuktan sonra her yerin benim evim olabilecegini, herkesle bir noktada iletisim kurabilecegimi gordum.

muzikal olarak nasil bir album oldu ‘can kiriklari’?

- sound’unu diger albumlerime gore biraz daha sert bulabilir dinleyiciler. enerjiyi biraz daha iyi hissedecekler sanirim. cok daha iyi bir sound yakaladigimizi dusunuyorum. ama bu alinmis bir karar degil. hicbir zaman sarki yaparken bu sarki da soyle olsun demedim. arkadaslarima dinletiyorum, onlarin katkilari cok buyuk oluyor. bir yolculuga cikiyoruz sarkilarla beraber. her seyi dogal akisina birakmayi seviyorum.

tarkan gozubuyuk’le yine bir aradasiniz bu albumde. nasil bir etkisi oldu onun bu albume?

- tarkan’la ilk iki albumde beraber calismistik. uzun zamandir onunla yeniden calismayi cok istiyordum. tarkan sadece bir muzisyen olarak degil, insan olarak da etrafindaki insanlarin en guzel taraflarini ortaya cikarmasini basaran biri. bu yuzden benim icin cok degerli. tabii tarkan’in yani sira diger butun ekip arkadaslarimin da varligi cok onemli.

yillardir konserlerde de beraber caldiginiz arkadaslariniz onlar degil mi?

- evet. on senedir birlikte calisiyoruz. buket doran, metin turkcan, ozan tugen, aykan ilkan’dan olusuyor bu ekip. artik aile gibi olduk. beraber vakit gecirmekten cok hoslaniyoruz.

bu sarkilar ne kadar zamanda olustu?

- yaklasik bir sene surdu saniyorum. sarkilarin buyuk bir bolumunu amerika’da yazdim. dondugum andan itibaren de studyodaydim. hatta bazi sarkilari da studyo sirasinda yaptim. bir de sarkilari istedigim zaman, o duyguyu yakalayabildigimde soyledim.

can kiriklari aslinda karin karakasli’nin kitabi

son albumumu cikardigimda sirkete benim icin bir zarf geldi ve icinden can kiriklari adinda bir kitap cikti. yazari, karin karakasli. kitabi elime alir almaz, sarkiyi kafamda duymaya basladim. bu album icin ilk yaptigim sarki o oldu. hepimizin kalbi kirilir, acilari olur ama bunun bu kadar keskin ifade edilmesi cok hosuma gitti. album adi icin kendisini arayip haber verdim. karin’in de bundan keyif almasi beni daha da mutlu etti.

----------------------*--------------------------

http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~434@nvid~598592,00.asp
independence
dinledikce dinlenesi $arki, herzamanki gibi muhte$em bir yorum ve insanin kendini kaybettigi bir yurek ati$i.i$te boyle bir $ey bu $arki.
expert3
sebnem ferah’in son albumunun ismi. almak icin tum uskudar ve kadikoy semtlerini gezdigim fakat ilk cikis gunu olan 4 temmuzda temin edemeyip kafayi yedigim, nihayetinde bugun satin alip dinleyerek rahatladigim album. ayni zamanda ilk dinleme izlenimlerinde en iyi buldugum parcanin adi.
independence
dinlemeden gecirilen her dakika hayata yapilan en buyuk haksizliktir.alin bu albumu ve muhakkak dinleyin.mp3 lerini indirmeyin ama.satin alin.satin alin ki bu eseri vucuda getiren ki$iler de haklarini alarak cok daha iyilerini bizlere sunabilsinler.
nick nicki nickince
yaz tatili icin yurtdisinda oldugumdan dolayi iki senedir bekledigim albumu satin alamiyorum. online shoppingde de gotume posta parasi boru gibi girecek. zaten kaliteli muzik yapan bir bilemedin iki kisi var. hayatta hic bir sey sebnem ferahin albumu hakkindaki yorumlari okuyup o albumu dinleyememek kadar koyamaz artik bana...
(bkz: hayiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir)
carpediem
yurt disinda oldugumdan nasil alicam nerden bulucam diye kara kara dusunurken, bir sehirden baska bir sehre gitmeme sebep olan album. sonunda buldum ama. dinledim, hayran kaldim.

album kapagi ve fotograflar mukemmel. albumu raftan alinca daha ilk goruste etkiliyor insani. sonra sabirsizca albumu acip icine soyle bir goz atip fotolara bakip sozleri okuyunca sabirsizlik gittikce katlaniyor. artik bundan sonra yapilacak tek sey rahat bir yere uzanip cd yi discman in icine koyup baska hicbisey dusunmeden sebnem ferah`in o kadife sesini dinlemek, sozleri irdelemek. kesinlikle rahatlatici bir album. insanin dinledikce dinleyesi geliyor. evet, mukemmel...
ayegulnazcan
biraz yorucu ama dinledikce alisilan,zevk veren album.sebnem ferah sarkilarinin ve vokalinin tarzini az bucuk degistirmis,guzel de olmus.
ayrica cok guzel bir klibe ve bu cok guzel klipte cok guzel bir sebnem feraha sahip sarkidir kendisi.
independence
$ebnem ferah`in bu albume cektigi ilk klibin $arkisi.sadece yarisini izleyebildim ve diyebilirim ki cok siradan olmu$.cok daha muhte$em bir $ey beklerdim $ebnem ferah`tan.belki de tamamini izleyemedigim icindir bilemiyorum.ama sonuc hayal kirikligi oldu benim icin.hem de cok.boyle bir $arkiya boyle bir klip yaki$madi bence.

klibi tamamen izledikten sonra gelen edit: bu kadin her ne yaparsa yapsin yaki$iyor.ba$kasi icin cok ama cok siradan olmu$ diyebilecegim klip icerisinde $ebnem ferah olunca muhte$em bir $ey olup cikiyor.boyle i$te.
carpediem
bir hayranin gonderdigi kitabin adi ve o kitaptan esinlenerek yapilmis bir sarki. sebnem ferah kitabin adini gorunce sarkinin beyninde caldigini soyledi frekanstaki roportajinda. kiskanmis bir de neden benim aklima gelmedi daha once bu soz diye.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol