live 8

xray
2 temmuz pazar gunu farkli kentte ayni anda baslayacak ve katlimin ucretsiz oldugu konser... paris, londra, berlin, roma ve philadelphia... konserin amaci kisaca, dunyada acliga son, afrika da onca insan acliktan olurken dunyanin gelismis 8 ulkesi hala aldiklari kararlarla buna bir dur diyemiyorlar bizde bunu boyle kinariz... konserin elebasi bob geldof yancisi bono... bu muhtesem ikili tarafindan bangir bangir yapilan duyurular sayesinde bundan tam 20 yil once yapilan live aid e oranla daha yuksek katilim beklenmektedir... yuz yilin en buyuk etkinligi olarak anilan bu organizasyonun agir topu pink floyd, 2 temmuz da hyde park da... pink flody u2 dan sonra en son gurup olarak sahne alacak ve 3 parca ile bu dev organizasyona noktayi koyacagi bildirilmistir... bu oragnizasyon canli olarak ntv den, bir saat gecikmeli olarak dinamo fm den yayinlananacaktir...


http://www.live8live.com/
made in heaven
konsere katilacak olan grup ve sanatcilar : annie lennox, bob geldof, coldplay, dido, elton john, joss stone, keane, madonna, mariah carey, ms. dynamite, muse, paul mccartney, pink floyd, razorlight, r.e.m., robbie williams, scissor sisters, snoop dogg, snow patrol, stereophonics, sting, the killers, travis, u2, ub40, velvet revolver,andrea bocelli, axelle red, calogero, craig david, jamiroquai, johnny halliday, kyo, manu chao, placebo, renaud, shakira, the cure, youssou n’dour,a-ha, bap, brian wilson, crosby, stills & nash, die toten hosen, green day, lauryn hill, peter maffay,duran duran, faith hill, irene grandi, jovanotti, laura pausini, nek, tim mcgraw, vasco rossi, zucchero,bon jovi, dave matthews band, destiny’s child, il divo, jay z, kaiser chiefs, keith urban, linkin park, maroon 5, rob thomas, sarah mclachlan, stevie wonder.

insanin bir ben eksigim diyecegi turden bir organizasyon helal olsun.


angelus
hicbir yorum yapmamak icin kendimi tuttugum anlarda ortaya cikip konusma yapan brad pitt’i gorup, ustunu basini yirtan amerikan gencliginin organizasyonunun amacini gotunden anladigina kanaat getirdigim gundur bugun. evet denilebilir ki brad pitt dururken amerikan gencligi afrikada ki acliktan olen insanlari mi dusunecekti tabi ki bunu beklemedim ama gelen o kadar insaninda oraya nicin geldiklerini dusunmelerini beklerdim. bunlara ek olarak dev ekranlarda afrikali insanlarin o icler acisi durumunu ve ayni anda konser alaninda ki binlerce insanin "hee hoo hii" esliginde ki cosup oynamalari gonlumuzde derin tezatlar olusturmustur. ikinci bir ek olarak destiny’s child üyelerine veya mariah carey’e "g8 nedir" diye sorsam, "afrikaly insanlaryn durumu nice olur" diye çyky?sam ne cavap verirler merak ediyorum do?rusu.
carpediem
almanya`da uc kanaldan birden yayinlanan, izledikce agzimin suyunu akitan organizasyon. tabii iyi birsey yapiyorlar ama ne kadar faydasi olucak o da dusunduruyor insani. ama en azindan hala kendinden baskalarini dusunen insanlar var.
ayrica izleyebildigim performanslar arasinda green day kendini bana hayran birakti. muhtesem bir performansti kanimca.
ayegulnazcan
en guzeli televizyondan seyretmek olan (zira hem cok kalabalik hem de birine gidip diger konserleri kacirmak var bir de tabii bu sekilde kendini avutmak var..) bill gates’in 5 milyar dolar yardimda bulundugu,madonna’nin,green day’in,annie lennox’un,robbie williams’in,rem’in,coldplay’in (ozelikle richard ashcroftla soyledikleri bittersweet symphony’de) sahne performanslari baya baya bir goz doldurdu.pink floyd yaslanmis,ama basimiz ustune diyerek ustunde durmadik,zira elbet biz de bir gun yaslanacagiz..ama bu kadar yil uzak durmasalarmisbizden daha iyiymis..
sonuc olarak sonuna kadar seyredip de cure’u goremeyen insanciklar kufretmeye basladiysa da yataklarinagayet tatmin olmus donmuslerdir.(gerek mesajin verilmesi,gerek muzik soleni acisindan)
seyhmerat
amacina ulasamadigina inandigim konserler..zira dunyayi yok etmeye calisan g-8 cileri protesto ikinci hatta ucuncu plana atilmisti,fakir ulke sanatcilarinada yer verilmemis.boyle bir olayida ticarete cevirmeyi basarmislar kisacasi ozellikle de tv kanallari..
ayegulnazcan
bircok kisinin fikrinin aksine zaten protesto amaci gutmemesi gereken organizasyon.
organizasyonun amaci bir kamuoyu yaratmak ve afrikadaki sefaletin boyutunu insanlara gostermek,yardim edilmesi icin isim toplamakti.ancak eger fazlasiyla protest davransalardi bu g8 uzerinde ters bir etki yaratabilirdi,halbuki olumlu tutumlariyla ilk basta blairi yanlarina aldilar.
bunun yaninda bu bircok sanatcinin devleti karsisina almasi riskini tasirdi-ki bu da katilan sayisini dusururdu.
tam anlamiyla basarili bir organizasyon oldugunu dusunmesem de protestlik sinirini iyi belirlediklerini dusunmekteyim.
kangaroo
o kadar afrika lehine tezahuratlar atılsa da bir tane bile afrikalı sanatçının sahneye çıkarılmadığı mükemmel konserler topluluğu.
mandela
make poverty history kampanyasına destek olarak düzenlenmiş konserler. konserlerin amacı protesto ya da kavgadan ziyade afrikada yaşanan durumu tüm dünya’ya hatırlatıp kamuoyu gündemine getirmektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol