eşli ihale

p t n
kagit oyunlarinin veziridir. sahi icin (bkz: bric), bir diger vezir icin (bkz: bezik). 52 kagitla oynanir ve koz sistemine dayanir. 13 kagit alan her bir oyuncu, konusma sirasina gore 8 veya uzeri ya da pas der. eger acilis deklarasyonuysa 7 de diyebilir. konusan insanin kendi ihalesi attirildigiysa sonradan gene konusma sansi vardir, zaten adini da burdan alir. ihale kesinlesince kozcu kozunu deklare eder. bundan sonra kozcunun karsisindaki elini acar ve kozcu ikisinin yerine de oynar. ayrica savunma yapanlar iki alamazlarsa yine batmis sayilirlar. (bkz: cizmek)
seyhmerat
en sevdigim kagit oyunudur..bir diger adi da esli bataktir..ozelliklede bir tane elin acik vaziyette olmasi,guzel stratejiler uretilmesini saglamaktadir,farkli bakis acilarini gorme imkani vermektedir,bu yonden de faydali bir oyundur ayni zamanda..
tigris
güzel, eğlenceli kağıt oyunlarından biri. ihaleli batağın eşli oynanması hadisesi. en kötü durumu eşinin ihaleyi almasıdır sen mal mal oyunu seyredersin.
sepulturk
eşin ihaleyi almasının bazen bayram havası yaratmasıdır. şöyle ki; çok çişiniz gelmiştir, veyahutta sevgiliniz aramıştır ve bir araya ihtiyacınız vardır. bu durumlarda eşinizin ihlaeyi alması bayram havası yaratır.
capt it all
lanet bir oyundur efendim bu. hele de eşiniz oyundan anlamayan birisi ise yazıktır size. ama en nihayetinde oyunu kaybetseniz de suçlayacak birilerini bulursunuz, zavallı eşiniz!
faten
a ,b ,c ve d oyun oynamaktadırlar .. a ile c ,b ile d ortakdir..

d daha yenı yenı oyunu ogrenmektedir..

a-9
d-10
a-11
d-12
a-13 abi



d dusunur dusunur ,ortagının suratına bakar,

- 14 abi batarsa batsın a.q ..





sınav kagıdının sonuna kendı sorusunu yazıp cevaplayan cocugu hatırlatıyor bu kısı bana ..
schumi
eşinizin oyundan pek anlamaması da kötü, çok iyi oynaması da kötüdür.
eşiniz oyundan anlamıyosa zaten yenilirsiniz.
eşiniz iyi anlıyo ve yenilmişseniz, sabaha kadar onu dinlemek zorundasınızdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol