insanları sınıflandırmak

seyhmerat
belli bir seyi yapan insanlar siniflandirilir genelde turkiyede..biraz marka ve guzel giyinene tiki denir,boyle asiri suslu puslu giyinene jiks denir..birde bu siniflar arasinda iletisim olmamasi lazim..mesela pop seven kenan dogulu dinleyen biri gidip him dinlerse olmaz!!niye efendim??ee cunku siniflara ayriliyor insanlar,tipler farkli oluyor..
imgoindeeperunderground
zengin, fakir, orta sinif, burjuva, sosyete, isci/emekci gibi ekonomik durum ve sosyal statulerine gore insanlari gruplama durumu. kriterler degistikce gruplarda degisebilir. turkiye icin zor bir durumdur. herkes her sey olabilir zaman icerisinde. hic bir sey olmayan biri cok kisa bir sure sonra "sosyete" olabilir. bu turkiye’ye ozgu bir durumdur. ayrintilar icin sosyete kavraminin ne oldugunun anlasilmasi gerekir. genellikle siniflandirmada baz alinan aile kokleri ve ekonomik durumdur. insanlari siz siniflandirmazsiniz, onlar dogustan sinifli olarak gelirler buna da kader denir..
olu beden
yuzyillardir,hatta binyillardir suregelen birinin digerini kendinden ustun gorme ve bunu digerlerine kabul ettirme seklinde ortaya cikan olgucuk.
f tipi espiriler
yanlis bir eylemdir,insanlari siniflandirmakta neyin nesidir? ayrica siniflandirilma insana gore degil onun sahip olduklarina gore yapilan eylemdir,insanlari yaratan bile hepiniz birsiniz derken onlari ayirmak,ayri tutmak,assagilamak,veya yuceltmek kimin haddidir,yetkisidir? anlatilanlari anlamak icin ne oldugunu unutmamasi lazim kisinin,nerden geldigini,bir aynanin karsisinda ciril ciplak duran iki insanin digerinden fazlasi veya eksigi yoktur,insandir ikiside...
trantula
ezik insanların başvurduğu yoldur. genelde kendilerini ispatlayamazlar ve bir başarı kazandıklarında kendilerini bi halt sanarak tepeden bakmaya başlarlar. aslında sınıflandırma yapılabilir ama şöyle kendini bi halt sanan insan müsvetteleri ve insanlar.
madeline
insanların ister istemez yaptığı ve açıkçası benim yapılması gerektiğine inandığım ayrıştırma yöntemidir.
insanları sınıflandırırız çünkü bize olan yakınlık dereceleri farklıdır.bu yakınlık derecesi de paylaşım,kültür,yaş gibi değişik faktörlere göre değişkenlik gösterir.doğal olarak bu durumda kişiyi insanları sınıflandırmaya iter.sınıflandırma dolayısıyla zaman kaybından kurtulunur.değecek olan kişilere emek verilir.emek verme konusunda zaman zaman sapmalar yaşanabilir ancak bu sınıflandırma sonucunda bu sapma en aza indirgenmiş olur.
insanlar sınıflandırılır.sınıflandırılan insanlarda aslında farkında olmadan hayatlarındaki insanları sınıflandırırlar.
lordleon
hindistandaki kast sistemi insanları meslekleri ve statüleri bakımından sınıflandıran bir sistemdir.

başka bir örnek;

pis zenci!
angelus
hatırladığım kadarı ile ilkokul yıllarında başlamıştı bu sınıflandırma hadisesi. 1-a, 1-b, 1-c... şeklinde. tabii ben ta o zamanlarda da isyankar bir birey olduğum için kabullenemedim bu sınıflandırma projesini, karşı çıkmıştım "de siktirigin lan" şeklinde. ama daha sonra ne olduysa oldu kuzu kuzu gidip gelmeye başlamıştım sınıfa. hayret valla. o noktayı hatırlayamadım şimdi ben. neyse.
vanquish
beynin hatirlama mekanizmasinda temel unsurlardan biridir siniflandirmak. insanlari siniflandirmak ise bilgisayariniz bozuldugunda hangi arkadasinizdan yardim almaniz gerektigini dusunmek ornegindeki gibi islem arkadaslar hatirlanir, bilgisayardan anlayanlar kumesi yapilir, icine elemanlar yerlestirilir ve en agir basan ilk iletisime gecilecek kisi olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol