yıldırım akbulut

seyhmerat
turgut ozal 1989’da kendisini cumhurbaskani sectirince,bosalan basbakanlik makamina yildirim akbulut gelmistir.ancak kendisi bir kukla basbakan olmustur zira cumhurbaskani olan ozal ne derse onu yapmistir.zamaninda kendisi hakkinda bir suru fikra uretilmistir,yildirim akbulut fikralari diye unlenmistir bu fikralar daha sonra...
akhillius
yıldırım akbulut (d. 1935), türkiye cumhuriyeti’nin 47. dönem başbakanı.

istanbul üniversitesi hukuk fakültesi’ni bitirmiştir. serbest avukatlık yapmıştır. 1983 yılında anap’tan erzincan milletvekili seçilmiştir. 1984-1987 yılları arası içişleri bakanlığı yapmıştır ardından 1987 seçimlerinden sonra tbmm başkanlığı’na seçilmiştir.9 kasım 1989’da turgut özal’ın cumhurbaşkanlığa seçilmesinin ardından başbakanlığa vekalet edip ardından anap genel başkanlığına seçilmiş ve 1991’e kadar başbakanlık yapmıştır.

18 nisan 1999 seçimlerinin ardından mayıs ayında yapılan meclis başkanlığı seçimlerini kazanıp 2000 yılına kadar tbmm başkanlığını sürdürmüş ve ardından cumhurbaşkanlığına aday olmuş ancak adaylığı 2.turun ardından geri çekmiştir. xvii., xviii., xix. ve xxi.dönem erzincan milletvekili olmuştur.

independence
dun acilen hastaneye kaldirilmis kendisi. hastaneden yapilan aciklamaya gore hali hazirda bilinci kapaliymis ve yogun bakim unitesinde bakimi devam ediyormus.

allah acil sifalar versin.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26654663.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol