nba 2005 final serisi

p t n
benim tahminimin 4-2 spurs olacagi serdir. bence ikinci maci pistons alir, evlerindeki 3. macida alirlar ama ondan sonra uzun zamandir dinlenmekte olan spurs 7 maclik konferans finalinden cikmis pistons’in isini bir disarda bir icerde iki macta bitirerek sampiyon olur. yani kupa spus’e heat’in hediyesi olur da diyebiliriz. hayirlisi olsun. ama spurs sampiyon olursa, hido kahrindan olur. daha evvel sampiyon adayi olup yuzugu alamayan, sonra geldigi takim sampiyon oldugundan kiskanclik cektigini dusundugum, sonra para icin baska takima giden bu sefer biraktigi takim sampiyon olan yani 3 defa yuzuge yaklasip havasini aldigindan bayagi bir kufreder.
seyhmerat
san antonio spurs’un hersene igrenc basket oynayan ve bu igrenclige ragmen nasil finale geldigini,bana gore sans,bir turlu anlamadigim detroit pistons denilen cirkef takimi eze eze yenip dagilmasini saglayacagi seri..spurs ve popovich yine sampiyon...
spooky
seride detroit’te yapilan ucuncu maci kazanan pistons durumu 2-1’e tasimistir. ilk iki macin yildiz oyuncusu ginobili sakatlandiktan sonra spurs oyunda dengeyi kaybetmis ve maci 96-79 yenik kapamistir.
p t n
iste ben bu kodumunun pistons’inin gelmesini bu yuzden istemiyordum. herifler caktirmadan geliyor. ya dur ya noluyoruz derken bir bakiyorsun favori takimkaybetmis (bkz: miami heat).
ups
detroit’in 3. maci almasiyla kanimca yeniden sekillenmis seridir.bence bu seri 4-3 e kadar bile gidebilir.sonra soylemedi demeyin...
bidaha oku
detroit pistons evinde oynadigi ilk maci farkli kazanarak seriye yeni bir hava getirmistir. bundan sonra evinde oynayacagi iki maci da kazanabilecek gucu oldugu asikardir. seri 3-2 pistons lehine olursa -ki pek muhtemeldir- gecen seneki gibi otoriteleri yaniltacak bir performansla sampiyonlugu gogusleyebilirler. cunku bu adamlar savasmayi seviyorlar. artik o savunmalarinin durduramayacagi takim olmadigini biliyorlar.
seyhmerat
detroit pistons a karsi oynayan butun takimlarda nedense sakat oyuncularin sayisi artiyor.san antonio da bundan celmekte ve cirkef pistons avantaj saglamakta..
seyhmerat
serinin besinci maci san antanio spurs’un 96-95 lik ustunluguyle bitmistir,boylece san antonio seride 3-2 one gecerek buyuk avantaj saglamistir.son saniyelerin uclukcusu robert horry yine ortaya cikti ve maci kazandirdi....
p t n
5. mac itibariyle ibrenin spirs’e dondugu seridir. spurs bu seride gosterdiki pg mevkiinde sikinti cekiyorlar. bazilarinin iddaa ettigi gibi parker esi bulunmaz degil, ayrica duygusal bir oyuncu. udrich se sadece bir caylak, bazi yetenekleri olabilir ama asla bir super star olamayacak. bence spurs tecrubeli bir yedek guard’i takima getirmeli. neyse seriye donersek, sbc center da bitecek olan seriyi spurs’un alacagi kesin gibi ama ne olursa olsun sali gecesi muthis bir altinci mac olacak.
ups
seri 3-3 olmustur ve an itibariyle iki takim bu serinin son macini oynamaktadirlar.yukarda biyerlerde bu serinin 4-3e kadar gidebilecegini soylemistim demek istemiyorum ama soylemistim.neyse cogu insan tarafindan bu iki takim defansif yonleri agir oldugu icin sevilmese de benim en sevdigim iki takim olarak bu seriyi sanlarina yakisir sekilde oynamis ve final macinda da bize bu saatte uyanip gece 5 30da enrty girmek dusmustur..
ups
san antonio spurs serinin 7. ve son macini kazanarak nba sampiyonu olmustur.sezon sene icinde cok sekillenip,dallanip budaklanmaistir ama sonucta sezonun basinda soylenen olmus ve zaten favori olan spurs duncan’in gelisinden sonra 3. sampiyonlugu goturmustur..
seyhmerat
son macina 3-3 girilen seriyi san antonio spurs ozellikle de tim duncan’in 3. ceyregin sonlarinda baslayan ve son ceyrek boyunca devam mukemmel oyunu sayesinde maci 81-74 kazanarak ucuncu sampiyonlugunu elde etti..cok cekismeli gecen seride spurs bu son macta gercekten spurs gibi oynayinca pistons pek birsey yapamadi.kurtarici gibi gosterilen ancak siradan bir guard olan billups ise sahadan silindi..mac sonrasi finallerin mvpsi ise tabiki yine tim duncan secildi...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol