ekumenik

independence
turkiye`nin ba$ina corap ormeye cali$an di$ guclerin son oyununda kullanilan mertebe.fener rum patrigine verilmesi du$unulen yetki.oyle ki eger fener rum patrigi ekumenik olursa ki sanirim oldu ve turkiye de bu ekumenik yetkisini tanir ve "tamam lan sen ekumenik sin, ekumenige koyim ayrica sana bi$i olmasin" derse bu durumda istanbul dunyada ya$ayan tum ortodokslarin bir nevi merkezi haline gelecek.e bu durumda da istanbul ile vatikan arasinda fazla da bir fark kalmayacak ve bunun gibi pek cok sacma sapan etken ba$imizi agritacak.boyle i$te.
seyhmerat
lozan’a gore siradan bir kilise statusunde olan fener rum patrikhanesinin almak istedigi unvan,akillarinca bagimsiz bir bolge olmak istiyorlar turkiye’de.bende onlara diyorum ki nah olursunuz!
urban f
çok farklı yönlere çekilen ,kelime gizemli geldiği için de herkesin bolca kullandığı bir kavramdır, aslında tüm ibadet yerleri ekümeniktir herhangi bir kilise de ,sinagog da camii de,çünkü ibadet yerinin ait olduğu din tüm dünyadaki inananlarına aittir.
istanbuldaki patrikhanenin durumuysa, zaten türkiye tanısın tanımasın şu an kendi dininde en yetkili din adamlarını barındırmaktadır,bir nevi son sözün söylendiği yerdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol