emanuel ginobili

p t n
kariyerinin dorugundaki arjantinli basketbolcu. kinder bologna’nin ardindan geldigi spurs’ta bu sezon play-offlar icin takiminin en onemli oyuncusu oldu. normal sezonu 24 kusur dakika ve 16 sayi ortalamasiyla bitirdi. popovic onu play-offlarin basinda patlama yapmasi icin brentt bary ile degistirdi ve 6. oyuncu yapti ama isler kizismaya baslayinca tekrar ilk bese giren manu hocasini haksiz cikarmadi ve 22 kusur sayi ortalamasina dondu. spurs’un zaten bench katkili ve tum oyuncularindan yararlanan bir takim oldugunu dusunursek bu gayet iyi bir ortalama sayilabilir. sonics serisinde de gorduk ki adama vuruyorsun adam bana misin demiyo, dovuyorsun herif bir sonraki hucumda ters smaci birakiveriyor. benim spurs’te en cok sevdigim oyuncu. hatta nba’de en cok sevdigim adam. phoenix gibi suratli bir takima nasil oynayacagini gormek icin sabirsizlaniyorum.
spooky
nba 2005 final serisinde san antonio’daki ilk iki macta cok yuksek performansla oynayan fakat detroitteki maclarda kati detroit savunmasina takilip sakatlanan arjantinli basketbolcu. san antonio’daki kalan maclarda oyunu domine ederse mvp odulunu alir gibi geliyo bana.
passive
2007 nba playoff finallerinin 3. maçında maçı 2 sayıyla bitirmiş ve büyük tepki almıştır. fakat daha sonra silkelenip kendine gelmiştir ve serinin 4. ve son maçında 27 sayı atmış, takımının şampiyon olmasında büyük rol almıştır. san antonio’nun koçu popovic maç sonrasında yaptığı açıklamada ondan daha savaşçı bir oyuncu daha görmediğini ve onun nba’de oynayan en iyi basketbolculardan biri olduğunu söylemiştir..
sepulturk
kesinlikle beyaz jordan. avrupada oynadığı dönemlerde avrupaya çok çok fazla gelen ve nba gittiğinde de bundan pek farklı oynamayan oyuncu.
sepulturk
sezon itibariyle en iyi altıncı adam seçilmiştir. saçmalıktan başka bir şey değildir. altıncı adam olmasının tek numarası maça ilk beş başlamayıp oyuna 5 dakika sonra girmesidir. maç başına 31 dakika süre alan bir insan nasıl altıncı adam olur anlamıyorum açıkçası.
orqn
play off lar öncesi son dakika sakatlığı geçirerek sezonu kapatmıştır.batı şampiyonu sezon başından belli olduğu için nba final serisini etkilemeyecek bir sakatlık bu ama san antonio nun başarısı için önemli tabi.
orqn
bu sabah oynanan sacremento maçında sahaya giren bir yarasayı tek eliyle etkisiz hale getirmeyi başarmıştır.

olay anı ve maçın özeti:

http://www.nba.com/video/games/spurs/2009/10/31/0020900037_sac_sas_recap.nba/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol