davutpaşa kampüsü

esek sipasi
yildiz teknik universitesi’nin hazirlik, metalurji ve fen edebiyat fakultelerini icinde barindiran, dagin basi olmasi sebebiyle ogrencilerin bir turlu gitmek istemedigi fakat gitmek zorunda olduklari, kantininin ve yemekhanesinin guzel olmadigi fakat binalarin sekil itibariyle iyi muhendislerin ve mimarlarin elinden ciktigini dusundugum, buyuk bir alana dagilmis binalar topluluguna da sahip kampus.
existence
yildiz teknik universitesine ait mahrumiyet bolgesi. muhendislik fakultelerinin 1. sinif ogrencileri, hazirlik, fen edebiyat fakultesi, metalurji malzeme ve kimya muhendisligi, matematik muh. endustri muh. ogrencileri buraya atilmistir. kampuste ayni anda 10 bin ogrenci bulunmasina ragmen sanki hic kimse yokmus izlenimi vardir. ayrica burada bulunan basi bos kopekler cogu zaman ogrencilere saldirarak ellerindeki yiyecekleri alirlar. bahar aylarinda yilanlar ortaya cikar. ayrica kampus icinde tilki gordugunu iddaa eden ogrencilerde vardir.
seha
osmanlı imparatorluğunda ii.mahmut döneminde kurulan asakiri mansureyi muhammediye ordusuna kışla olarak inşa edilmiştir.cumhuriyet döneminde’de tsk’nın da bir dönem kışla olarak kullandığı bina 12 eylül döneminde işkencelere de ev sahipliği yapmıştır.kışla 1998 yılında yıldız teknik üniversitesinin hizmetine verilmiştir.
nomad
doğal bir yeşilliğe sahip olduğu için özellikle bahar aylarında çok güzel bir görüntüye sahip olan kampüs.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol