gençligin ata ya cevabı

dagdagezenyalnyzkovboy
ey buyuk ata!
varligimizin en kutsal temeli olan, turk istiklâl ve cumhuriyetinin sonsuz bekcisiyiz. bu karar, degismez irademizin ilk ve son anlatimidir. istikbâlde, hicbir kuvvet bizi yolumuzdan dondurmeyecektir. bizler, butun hizimizi senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sonmez inanc atesinden aliyoruz. senin kurdugun guclu temeller uzerinde attigimiz her adim saglam, yaptigimiz her atilim bilinclidir. en kiymetli emanetimiz olan, turk istiklâl ve cumhuriyeti, varligimizin esasi olarak, egilmez baslarin, bukulmez kollarin, yenilmez turk evlatlarinin elinde sonsuza dek yasayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. istiklâl ve cumhuriyetimize kastedecek dusmanlar, en modern silahlarla donanmis olarak, en kuvvetli ordularla uzerimize saldirsalar dahi, ulusal birligimizi ve yenilmez turk gucunun zerresini bile sarsamayacaktir. cunku, bu aziz vatanin topraklari uzerinde yetisen azimli ve inancli turk gencligi, dokulen temiz kanlarin ve cumhuriyet devrimlerimizin aydin urunleridir. vatanin ve milletin selameti icin her zorluga iman dolu gogsumuzu germek, gercek amacimizi olacaktir.

ey turk’un buyuk ata’si!

istiklâl ve cumhuriyetimizi korumak gerektigi zaman, icinde bulunacagimiz durumlar ve sartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarimizdaki asil kandan alarak, butun engelleri asip her guclugu yenmek azmindeyiz.

turk gencligi olarak ozgurlugun, bagimsizligin, egemenligin, cumhuriyet ve devrimlerin yilmaz bekcileriyiz. her zaman, her yerde ve her durumda ataturk ilkelerinden ayrilmayacagimiza, cagdas uygarliga gecmek icin butun zorluklari yenecegimize, namus ve seref sozu verir, kendimizi buyuk turk ulusuna adariz.

turk gencligi
p t n
sekilcilikte ve burokratik sovda sinir tanimayan turk zihniyetinin urunu. egitim hayatim boyunca anlamadan defalarca tekrarladim. tamam, adam gerekli gormus, hitabet sanatini kullanmak ve insanlari tabiri caizse gaza getirmek adina bir gorev beyani yaratmis, sende sirf torenlerde artistik olsun diye gidip cumleleri tersten okuyarak cevap yazmissin. sonra da bunu zorla ogrencilere okutuyor, hatta bana oldugu gibi ezberletiyorsun. yapsana ata’yi anlama kompozisyon yarismalari her sene, buyuk tanitma kampanyalariyla. insanlar biraz dusunsun, ezberlemesin. ama yok, kimse dusunmesin, mazallah duunurlerse komunist bir ulkede yasadigimizin farkina varirlar. duzen yikilir. aman aman.
tiryaki
’türk ulusu otuz milyon yoksulu ve on milyonlara varan işsizler ordusuyla tüm emir ve görüşlerinize hazırdır efendim!
denemeler
gençliğin ata ya cevabı okullarda ezberletilirken tamamiyle anlaşılmaz,eski kelimelerle dolu olması nedeniyle bir nesil tarafından anlamı anlaşılamamış,öyle boş boş ezberlenmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol