eşek sipasi

0 /
wilson
aslinda sipa sadece esege ozgu olmasina ragmen, bir betimleme, bir vurgu, bir ozbenlik katarcasina niteleyerek esek sipasi demek insanliga sigmayacagi gibi abd ile aramizdaki iliskilerde de gerilim yaratabilir kanaatindeyim. buna ilaveten, yarin bir gun diger hayvanlar demez mi "vay efendim eseginki niye esek sipasi oluyor da inek hayvaninin yavrusuna inek buzagisi demiyoruz?"zaten genel manada inek yahut okuz diye tabir ettigimiz buyukbas hayvanlarin osuruklari munasebetiyle ozon tabakasina ciddi zararlar verdikleri ve kuresel isinmaya hatiri sayilir bir katki yaptiklari bilimsel arastirmalar neticesinde kanitlanmisken bizim yaptigimiz esegin amina su kacirmak degildir de nedir a dostlar?
kaeshmir
bugun bana ’gozluk gozunde olursa gozluk takmana gerek kalmaz’ diyerek beni felsefi dusuncelere zerk eden sahsi muhterem.
feelingiseverything
tanidigim en tatli,en sicak,en $eker insanlardan biri.hic ummadiginiz anda,ummadiginiz guzelliklerle kar$iniza cikip,bozuk olan moralinizi maximum levellere cikarabilir.
esek sipasi
dolacak limiti mimiti dinlemeden sozlukteki cilginligi bir de gozleriyle gormesi icin giren, goren, sevinen ve sozlukte olmadiginda sozluk tarafindan aranan, demek ki sozlukteki yoklugu farkedilmis esek.
isimsiz kahraman
tam gununu hatirlayamamakla birlikte bugunlerin birinde be$ yili doldurmu$ oldugumuz eski sira, yeni sozluk arkada$im. artik arkadasligi, dostlugu asip karde$lik mertebesine erdigim ki$idir ayni zamanda. bunca gecen senede cok $ey payla$tik, cok gulduk, cok agladik kendisiyle, benim gibi hafif siklet bi kibrit copunu itip itip siradan du$urmesi sonucu kustugumuz, sonrasinda soyle ona ben onla konu$muyorum deyip bari$tigimiz gun dun gibi aklimda ve daha niceleri. hayatin olmazlar sunmasi sonucu daha buyuk kirginliklarimiz da oldu belki, ama ikimizin de bildigi, soyledigi $ey ayniydi: en uzaktayken, en yakinlardaydik, birbirimizin canini acittik, sustuk, bagirdik. yine de kopmadik, kopamadik en dolambacli yollarda gezinip takilsak ta yine bulduk birbirimizi, cunku biz birbirimize, sevgimize mecburduk. nice be$ senelerde hayati birlikte tuketmek dilegiyle canim benim...
isimsiz kahraman
sozluge bu kadar emek verdikten sonra kimi insanlarin kayirilmasi sonucu emeginin karsiligini alamamis olmasi ve bunu kendine yedirememesi sebebiyle sozluge veda etmis yazar. her defasinda sozluk ahalisini uyarmasina ragmen #106269 yine de bu ahalinin akillanmamasi ve ya akillanmak istememesi sonucu, her seyi gormezden gelmesine daha fazla tahammul edememis kisidir ayni zamanda. bu saatten sonra bu kadar yapilanin karsisinda en azindan belki bazilari kendilerine ceki duzen verir de bilgi sozluk de okunabilen bir sozluk olmaya devam eder. biz cok ugrastik, yapamadik; yapabilenler varsa buyursunlar, yollari da acik olsun. son olarak dogru soyleyenin dokuz koyden kovulmasi gun gibi asikarken, dogruyla egrinin birbirine karistigi bir ortamda artik kalmak istemeyen yazardi bu kisi.
(bkz: esek sipasi was here)
reddy
şöyle geriye dönüp baktığımızda yokluğunu hissetmediğimiz arkadaşımız.

edit:belli ki sazan veya dalkavuk olma ihtimali yüksek bir arkadaş,bu entrynin neden yazıldığını,tabiri caizse "altyapı"sını bilmeden hemen kötülemiş:aferin devam bir kere daha bas o berbat butonuna bu sefer de benim için..
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol