kansere karşı sarı bilezik kampanyası

independence
gecenlerde annem "hayata merhaba" kitabinin kapagindaki resmimi gostererek; "kizim bu bilegindeki sari sey ne? hastanede takilan kunye mi?" diye sorunca; "hayir anne, birkac kisi daha hayata merhaba diyebilsin diye satin alinan bir yardimlasma bilezigi. biz de burada, kendi ulkemizde de olsun istiyoruz. hani hapsirinca ’cok yasa’, ’iyi yasa’ diyoruz ya, bizimkilerin ustunde ’iyi yasa’ yazili olacak."

sari bilezik
birkac ay onceki bir yazimda sari bilezikten soz etmistim. lance armstrong genc yasta iki ayri yerinde kanser olan bir sporcu. durumu agir, iyilesme sansi az denildigi halde muthis bir mucadeleyle sagligina kavustugu gibi evlenip cocuk sahibi bile oluyor. hatta dedikodulara bakilirsa su aralar esinden ayrilmis amerikali unlu bir dansci hanimla gununu gun ediyormus. ama gercek su ki esas iyilesir iyilesmez fransa bisiklet turunu kazanmasi sasirtmisti herkesi. hem de ust uste alti kez. hep sari mayosu ile. alkislanacak tarafi ise armstrong’un bu sari mayodan esinlenerek geliri direkt kanser hastalarina bagislanan plastikten yapilma bu sari bilezik kampanyasini baslatmis olmasi... ustune "livestrong" yazilan, herhalde "saglikli ve guclu yasa" diye tercume edilebilecek bir yazi olan, tanesi bir dolara satilan bilezik o kadar cok satilip o kadar moda oldu ki simdi on dolara satilacakmis diye duydum. yabanci sporcularin ve sohretlerin pek cogunun bileginde olan bu urun uzun zamandir bulunamiyordu. kucuk kardesim bircan’la (usalli silan) bizde de tedavisinde imkanlari olmadigi icin zorluk ceken hastalara boyle bir kampanya yapabilsek diye dusunuyorduk. epsilon yayinevi’nin sahibi omer yenice bey "ben onculuk yapayim" deyip bir miktar sari bilezik yaptiriyor... bayer ilac sanayi "kanserli hastalara ilac ne kadar lazimsa umut da onun kadar onemli" diye "hayata merhaba" adli kitabimdan yirmi bes bin tane alip bir dayanisma ornegi gosterdi bize. bir firma da simdiden on bin adet sari bilezik istiyormus. ama henuz netlik kazanmadigi icin adini yazamiyorum. bu kunyeler "hayata merhaba" nin satildigi her yerde bulunabilecekmis. yeni cizgi tarafindan dagitilacak bileziklerin gelirinin dogrudan dogruya marmara universitesi vakfi’na gidecek sekilde ayarlaniyor. (benim de tedavimin yapildigi kurum...) hastanenin onkoloji bolum baskani docent doktor serdar turhal’dan cok iyi bildigim gibi kanser hastalarindan imkani olmayanlar kapidan cevrilmiyorlar. hatta turki cumhuriyetleri’nden gelenlere bile yardim ediliyor.

kizlar mor seviyor
simdilik dunyada moda oldugu gibi sari renkle basladik. soyle bir soralim dedik genc kizlar arasinda en cok istenen renk hic tahmin etmedigim mor cikti. yesil ve turuncuyla da t-shirtlerimizi renklendirebiliriz diyorlar. "futbol takimi tutanlar icin belki de sari, lacivert, kirmizi, siyah ve beyaz yapilabilir" dedi beyler. gozboncuklarini her tarafa hatta, turk hava yollari ucaklarina bile kondurdugumuz bu ulkede ben de nazara karsi "mavi" diyorum ne dersiniz? her ailenin kanserli yakinlari veya uzuldukleri bir yakinlari oluyor. ya bir sevinc ya bir huzun yasaniyor. bizi anlayan, destekleyenler olur herhalde derken bir taraftan da kampanyayi duyurmak icin davet yapma durumunda neresi olur diye aramizda dusunuyorduk. daha once yurtdisi tanitimlarinda dostlugumuzu gelistirdigimiz zeynep fadillioglu’na telefon ettim. o ve esi olumlu yanitla geri donduler bize. bu calisma basarili olursa farkli projelerle yeni yardimlasma kampanyalari icin birlikte calisacagiz. not: sokakta cicek satan sempatik saticimiz vardi ya kizi olmus. adini ne koymus dersiniz "filiz".


http://www.sabah.com.tr/cp/yaz1302-20-120-20050326-101.html
seyhmerat
turk gencligi tarafindan da cok buyuk ilgi gormus kampanyadir..hatta ilk defa bir cok turk genci piyasa ayagina hayirli bir is yapmistir...
vincent
butun odunlarin neye yaradigini bilmedern kullandigi cisim...bu aksesuar pazarlarda da satilmaya baslanmistir.ayrica concon mali da olmustur.her tikky nin kolunda goruruz
serco
daha kucuk boyutlarda olsa daha guzel duracagina inandigimm yardim amacli takilan bileziklerdir. cok buyuk olmasi igreti duruyor. neredeyse boyuna gececek kadar.
melusine
keske baska yardim edilmesi gereken alanlarda da boyle renkli bilezik kampanyalari yapilsa dedigim ve destekledigim bir kampanyadir.
swastika
sahtesi bile yapildi ya, helal olsun!!turk milletinin yardim anlayisi ve kansere duyarliligi hakkinda bilgi veriyor sanirim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol