ehliyet

0 /
independence
herhangi bir i$i yapmaya yetkili kimselerin elinde bulunan yetki belgesi.araba surucusunde de vardir mimarda da jeofizik muhendisininde de.
isimsiz kahraman
akli ve fiziki oryantasyonu yerindedir araba kullanabilir anlamina gelen dikdortgen belge, bakkaldan alinmaz sürücü kurslarina tomarla para dokulur.
spooky
surucu belgeleri karayollarinda surulecek araclarin cins ve gruplarina gore asagidaki siniflara ayrilir.
"a1" sinifi surucu belgesi (motorlu bisiklet kullanacaklar icin)
"a2" sinifi surucu belgesi (motosiklet kullanacaklar icin)
"b" sinifi surucu belgesi (otomobil, minibus ve kamyonet kullanacaklar icin)
"c" sinifi surucu belgesi (kamyon kullanacaklar icin)
"d" sinifi surucu belgesi (cekici kullanacaklar icin)
"e" sinifi surucu belgesi (otobus kullanacaklar icin)
"f" sinifi surucu belgesi (lastik tekerlekli traktor kullanacaklar icin)
"g" sinifi surucu belgesi (ismakinesi turunden motorlu araclarikullanacaklar icin)
"h" sinifi surucu belgesi (hasta ve sakatlarin kullanabilecekleri sekilde ozel tertibatli olarak imal, tadil veya techiz edilmis motosiklet veya otomobilleri kullanacaklar icin)
"k" sinifi surucu belgesi (surucu adaylarin alacagi surucu belgesi sinifina uyan araclari surmeyi ogrenmeleri icin)
seyhmerat
gecmis yillarda insanlarin ozelliklede anadoludaki memleketlerinde rusvet ve tanidik sayesinde ne sinava girerek ne adam akilli saglik kontrolunden gecerek aldigi belgeydi ancak su anda isler daha zor...
angelus
her bes yilda bir yeterlilik sinavi ile ehliyet sahibi kisilerin tekrar kontrolden gecirilerek guncellenmesini dusundugum belge. zira 18 yas ile 50 yas arasinda oldukca uzun bir zaman dilimi var bu sure icerisinde ehliyet sahibi birey delirdi mi, alkolik mi olduk o mu oldu, bu mu oldu test edilmesi gerekir bazi istenmeyen olaylarin onune gecebilmek adina.
peach
yurtdisinda 5 yilda bir yapilan yeterlilik sinavinin turkiye de de yapilmasi gerektigini dusundugum, siniflara gore degisebilen kategorileri olan, 120 soru icin neden 120 dakika verildigini asla anlamadigim ve anlayamayacagim, arac kullanma belgesi.
orqn
artık almanın eskisi kadar kolay olmayacağı hededir.almayı düşünenler hemen gidip başvursun,bu son fırsatı kaçırmasın.bundan sonra kolay kolay alınamayacakmış.
486
arabayı bunun kullandığıu rivayet edilir, baksanıza eline ehliyetini alan direk trafikte... sonra şu kadar kaza, bu kadar trafik...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol