aşiret

darklord
dogu kulturunde kokle$mi$ kendilerine ozgu kurallari ve etik anlayi$lari olan ve genel olarak feodal yapinin on planda oldugu bir arada ya$ayan soy birligi.
seyhmerat
ulkemizin dogu bolgesinde feodalitenin devam etmesine neden olan karmasik toplumsal yapi, bu yapi icerisinde herkes aganin kuludur yani kula kulluk ederler zaten duzenin bu sekilde islemesi icinde asiret uyeleri aga tarafindan kasitli olarak cahil birakilirlar, olurda agaya karsi gelen olursa veya egitimli birisi asiret uyelerine yeni bir yol gostermeye kalkarsa buyuk ihtimal oldurulurler. turkiye’de saglam bir toprak reformunun yapilamamasinin onundeki en onemli sorundur asiretler. zamaninda bir toprak agasi olan adnan menderes bu yasayi cikartmayinca asiretler cok daha guclendi ve bugun bilerek asiret uyeleri cok fazla cocuk yapmaktadir ki daha guclu olabilmek icin.
tiryaki
ekolojik yasamı benimseyen,daha cok toprağı sürüp verim almaya bunun için de akrabalar arası yardımlaşmayı temel gören insanların biraraya gelerek oluşturdukları sosyolojik bir örgütlenme biçimi...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol