acil servis

angelus
tarihin bir doneminde, kucuk adam adi altinda album cikartip, bebek ve yusuf yusuf parcalarina klip cekmis olan lakin su siralar sadece bar programlari yapan rock grubu.
priapus
insanin sadece bir gecede dunyanin ne kadar boktan veya dunyanin ne kadar guzel oldugunu anlayabilecegi, gelen ve giden hastalarla sabahin nasil geldiginin anlasilmadigi hastanelerin acil hastalara mudahale icin kurdugu servis.
(bkz: nobet tutmak)
(bkz: er)
imgoindeeperunderground
allah dusurmesin mekanlarin basinda gelebilecek yer.. geceleri ozellikle uzman hekim bulunmadigindan asistanlarin ellerine emanet ettiginiz caniniz pek cok seye maruz kalabilir. ya da zaten acilar icerisinde gittiginiz yerde hic ilgi gormeyebilirsiniz. insanlar bir zaman sonra son derece duyarsiz hale geliyorlar gelen hastalara ve onlarin acilarina alisiyorlar. kucucuk bebeklere, yaslilara ya da intihar edenlere, olu gelen canlandirilmasi gerekenlere sanki birer nesneymis gibi bakiyorlar. ki oyle yapmasalar sanirim yasayamazlar. alisma duyarsizlasma dedikleri boyle bir sey olsa gerek.. yine de ne olursa olsun cok zor sartlar altinda hizmet veren yerler ve gece gidilecek en kotu yerdeler..
atwa
george clooney abimizin unlendigi dizi her zaman sahilde bir olay cikardi hemen acil servise getirirlerdi hastayi bi ara bi kanalda tekrari cikiyordu ama bilmiyorum simdi cikiyormu.
sepulturk
yeni nesilin dinleyemediği için üzülünesi gruptur. bu ülkeden çıkan muhteşem ötesi gruplardan bir tanesidir. gitaristleri gitarını en ideal çalma yöntemi olan göğüs hizasında çalardı.
falconslx
tamamen sinir sistemleri felci yaşatan, doktorlarının yaşam gücüne hayranlık besleten hastane bölümü.. o değil de, içerde onlarca hasta, doktor varken kapısında matkapların çalışmaya başladığını duymamla ben bile bitse de gitsek tribine olanca sinirimle girmişken, o doktorların, hastaların halini düşündükçe acıyorum!
elma sekeriiii
hastanelerin acil hastaların bakımı için ayrılan bölümlerine verilen isim.

hepimizin de bildiği gibi sgk bir bildiri yayımlayarak acil durumda gelen hastalardan hiç bir hizmet bedeli alınmayacağını söylemişti.

ancak yeni bir bildiriye göre, eğer hasta ’acil halini’ atlatmış ise kendisine bir taahhütname imzalatılacak:

“acil hal nedeniyle başvurduğum kurumda yapılan tedavim sonrası acil halimin sona erdiği ve bundan sonra sunulacak sağlık hizmetleri için sosyal güvenlik kurumu tarafından belirlenen usul ve esaslara göre ilave ücret ödemeyi ve ödediğim ilave ücreti sosyal güvenlik kurumu’ndan talep etmeyeceğimi kabul ve taahhüt ediyorum.”


ve o andan itibaren, eğer hasta özel hastaneye gitmiş ise yapılan her işlem için boru gibi bir fatura ile karşılaşacak.

yaptığın düzenlemeye soğuk suyu katan kişi yine sensin sgk.
goshenit
Yillarin eskimeyen grubu! (bkz: shaft)in kapanmasiyla Osmancik sk maceralari bitti saniyorduk ama efsane devam edecekmis! en son beirutta dinledim ama imanim gevredi ordan donerken. Iki kere sizip, bir daha daha sarhos oldum donerken.. yakinda dinlemek lazim ki 7 ekim cumartesi zaten beyoglu'nda calacaklar..." yanima gel" diyerekten inlemey devam...


goshenit
Bu baslik altinda ilk entryimde haksizlik ettiğimi dusundugum grup..
Muzisyen kimliklerinden ote mukemmel insanlarin bir araya geldigi grup da diyebilirim.
Canlarim ya! Ben eller yalan dinleyeyim en iyisi..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol