kadıköy'de donarak hayatını kaybeden insan

independence
sene 2021, ulke sosyal hukuk devleti, ancak hala sokaklarda donarak olen evsiz insanlar var.

sami babacan bu insanlardan yalnizca biri ve kadikoy'de 16 ocak tarihinde yasayacak kalacak bir evi olmadigi icin donarak yasamini yitirdi.

ihracatta ithalatta tarihi rekor kiran ulkemiz, bir vatandasinin soguktan hayatini kaybetmesini engelleyemedi. oysa hicbir yer bulamiyorsaniz bile bu vatandasi bir iki geceligine nezarete bile alsaydiniz o kisi su anda hayatta olacakti.

hic olmadi keske kulliyede bombos duran 1000 odadan birini bu vatandasa tahsis etseydiniz. sesi solugu da cikmaz, yarim ekmek yer isinir uyurdu.
hoop
maalesef geçen yıl aynı durum çemberlitaş'ta da evsiz bir insanın başına gelmiştir. battaniyeye sarılı bir şekilde günlerce orada dolaştıktan sonra bir gün yine battaniyeye sarılı bir şekilde ölü bulunmuştu. bu devirde, şehrin ortasında böyle olayların hala gerçekleşiyor olması çok üzücü. doğal olarak insan kendini sorumlu ve suçlu hissediyor bu olaylardan. her gün kaç tane evsiz insanın yanından geçiyorum ama elimden bir şey gelmiyor diye suçluluk duyuyorum. ne yazık ki, bu canlardan asıl sorumlu olanların umrunda bile değil. hiçbir zaman olmadı, olmayacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol