coronavirüs salgınının muhtemel biteceği tarih

independence
son yazmam gerekeni bastan yazayim.

sahsi tahminim, eger ülkemizde istatistikler bu yönde devam edecek olursa temmuz basina hayat normal seyrine yavas yavas donecektir. ancak henuz süleyman soylu'nun saat 22:00 sularinda acikladigi sokaga cikma yasagi ve insanlarin bir telasla kendilerini marketlere firinlara atmasinin sonucunda olusacak enfekte yogunlugunu gormedik. en iyi ihtimalle hafta ici o durumun da sonuclarini gormus olacagiz.

sokaga cikma yasaginin son derece yetersiz ve ekonomiyi minimum derecede sarsacak sekilde uygulanmasina ragmen ülkede durum iyiye dogru evrilmis durumda. tabi henuz 3 gunluk verilerden bahsediyorum, her an yeni bir sapma yasanabilir, ikinci bir yogun dalga gozukebilir. ote yandan sosyal izolasyon ve evde kalma durumu bu sekilde devam ederse ve aksi bir durum olusmazsa temmuzun ilk haftasi biraz normallesmeye baslariz gibime geliyor. bunda havalarin sicaklasmasinin da etkileri elbette olacaktir.

gazetelerde bugun okudugum kadari ile durum bu sekilde giderse bayramdan sonra sehirler arasi yolculuklar kademeli olarak serbest birakilabilirmis zaten, tabi her sehir icin ayri bir plan ayri bir kural uygulanmasi kaydi ile.

en önce okullar acilir, ardindan yogunlasma yasanmayacak olan isyerleri. 60+ yasa yine sokaga cikma yasagi uygulanacaktir bir süre daha ve uygulanmali zaten.

umarim öngörebildigim bu takvim tutar da kisa zamanda huzura kavusuruz.
independence
İlk yazdığımda Temmuz başı gibi demiştim ama anlaşılan o ki hükümet bayrama hazırlık yapıyor. Eğer öyle saçma bir şey olursa bugüne kadar verilen tüm emekler heba olur.
mutluinsan
bir an önce bitmesini temenni ediyorum ancak bilim adamları ve sağlık bakanımızın yaptığı açıklamaya göre aralık 2020 ye kadar tedbirlere devam

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol