ıhlamur

0 /
alecsandros
ihlamur çiçeği yatıştırıcı, idrar verici, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak çay halinde kullanılır.ihlamur çiçeği banyosunun da yatıştırıcı bir özelliği vardır. balla karıştırılıp içilirse mide ülserine faydalıdır. kan dolaşımını düzenler.
kitten
içine adaçayı, rezene, çörekotu, yarım limon, yarım elma, yarım portakal, bir dilim ayva, papatya, karanfil, tane karabiber, kuru nane, minik bir tutam kekik, çubuk tarçın, minik bir parça çubuk vanilya, havlıcan, zencefil, hatmi çiçeği ve aklınıza gelebilecek daha bin türlü aktarlarda mevcut baharattan ve kuru ottan koyup akşamları yatmadan önce şöyle balla ama şekerden yapılma balla değil doğal balla tatlandırarak içerseniz bütün bir ömür hastalık nedir bilmeyeceğiniz üstelik bebekler gibi mışıl mışıl uyuyacağınız içecek. tarifi ise bunların hepsi bir demliğe konur. su doldurulur. kaynatılır. kaynadıktan sonra 5dakika kadar demlenmesi beklenir ve afiyetle içilir. yalnız bardağa koyarken bir çay süzgeci kullanmak faydalıdır.
nerobianco
öksürmekten bithap düştüğüm bu günlerde kendime hazırladığım fakat karşılığını henüz alamadığım sıvı şeysi.
nickten yana sansim yok
yapraklarıyla birlikte kaynatıldığı zaman daha güzel olur. öyle sallama falan... boş iş bunlar... kim çıkarıyor bunları yau!

ayrıca insanlar bunu kafeteryalarda kullanıyoo, parklarda kullanıyoo; yedek kulübesinde kullanan bile gördüm.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol