iftar israfları

kaliban
benim de gözlerimle şahit olduğum 1000 kişilik bir iftar yemeğindeki israf'ı gazeteci bir ablamız şöyle dile getirmiş;
'Akşamları Erdoğanist-Zengin-İslamcı iftar sofralarını gezip sokak hayvanları için artan yemekleri topluyorum..
Yapılan israfın boyutunu size anlatabilecek benim bildiğim hiç bir kelime, hiç bir ifade biçimi yok.
Hiç el değmeden çöpe giden birinci kalite etlerle sadece bir iftardan bir ailenin bir yıllık et ihtiyacı karşılanır.
Örneğin ordövr tabağında verilen saf inek eti, yağsız, sinirsiz onlarca kilo pastırma çöpe atılıyor... Bu "elit" Müslümanlar artık öyle doymuşlar ki, önlerine gelen pastırmanın, izmir tulumunun, hurma ve kaşarın yüzüne bile bakmıyorlar.
Bunlara hizmet eden emekçilerin durumu ise içler acısı. Mutfaktakiler yine arada bir şeyler atıştırabiliyor ama garsonların yemek yemesine, iftar açmasına yemekler servis edilmeden önce izin verilmiyor. Yemeğin tatlıya kadar peşpeşe servis edilmesi ise nereden baksanız saat 9.30'u buluyor. Sonra da masaların toplanması ve çay kahve servisi var. Yani bir garsonun saat 23'ten önce yemek yiyebilmesi imkansız.Bazı çocukların zıkkımlanılmış tabakları toplarken el değmeyenleri ayak üstü, göstermemeye çalışarak yediklerine şahit oldum:(
Akşamları iftar sofralarını dolaşsanız, "milletin ve ümmetin" başına çöreklenmiş bu kindar-acımasız ve şımarık zümrenin
toplumu çürütürken kendilerinin de içten içe nasıl çürüdüğüne yakından tanık olursunuz.''
Fatma Sibel Yüksek
azzurro beatrice
Bu iftar davetlerinin cogu orucu amacindan uzaklastirir ese dosta gosteris olsun diye yapilan iftarlar sonrasi dokulen yemekler aman da ne guzel yedik ah keske bu kadar yemeseydik muhabbetleri. Hani ac olanin halinden anlayacaktik sonuc bu mu butun gun ac kalip zaten normal zamanda bol bol yiyenleri bol bol doyurmak mi? Allah'in aclikla terbiye ettigi insanlar noldu hic faydamiz dokunmaz mi diye sorgulamamiz gerekmezmiydi?
ohcaptainmycaptain
Ey Âdemoğulları, namaz kılacağınız her vakit, elbisenizi giyin, süslenin ve yiyin, için, israf etmeyin, şüphe yok ki o, müsrifleri sevmez.( Araf suresi, 31. ayet)

şimdi, bu arkadaşlar dindarlar değil mi her fırsatta kendilerine benzemeyen herkesı zındıklıkla suçluyorlar, dövüyorlar, vs. peki bu allahiın sevgili kulları ayet bu kadar açıkken, üstelik muhtemeldir ki devlet parasıyla, böyle gösterişli sofralarda birbirlerini ağırlıyorlamayi marifet mi saniyorlar?.ıslam peygamberi nin böyle gösterişli sofralarda ve israfla iftar ettiğini mi zannediyorlar acaba?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol