kanun hükmünde kararname

esrarikosikoko
normlar hiyerarşisinde kanuna eşdeğer hükümlerdir. çıkarma yetkisi bakanlar kuruluna verilmiştir. olağan dönemde çıkarılması için meclisin yetki kanunu gerekirken olağanüstü dönem kanun hükmünde kararnameleri, meclisin yetkisine ihtiyaç duymaksızın cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan bakanlar kurulu tarafından çıkarılabilir.
broze
kısaltması khk'dır. olağanüstü hallerde bizzat cumhurbaşkanı tarafından başkanlık edilen toplantıda çıkartılır. Bazı şeylerin hızlı olması açısından iyidir.
benbudunyadandegilimevladim
KHK ile meclisi kaldırmak mümkün müdür? Sorusunun cevabı evet ise türkiye'de yaşıyor olabilirsiniz. Ve Her an hiç bir kanıt olmadan fetöcü, pkk'lı terörist ilan edilebilir, yaşam hakkınız elinizden alınabilir veya yıllarca yargılanmak için beklerken ömrünüz tükenebilir.
Kısacası KHK demek kanun hükmünde kanunsuzluk anlamına gelebilir.
pilotincommand
ülkedeki durum bahane edilerek, ülkenin içine etmenin legal yolu. anayasa mahkemesinide işlevsiz bırakarak, kafaya esen her şeyi kanun haline getirme şeysi.
cahildimdunyaninrenginekandim
Yürütmenin yasamasıdır. Hukukumuza ilk olarak 1961 Anayasası'nda, 1971 yılında yapılan değilikliklerle girmiştir. Bugünlerde adını sıkça duyduğumuz khk'lar ise olağanüstü khk'lar olup 1982 anayasında ilk kez düzenlenmiştir. Bu müessese ise yürütmenin hem yasaması hem de yargılamasıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol