doktor maaşı

0 /
doktorummm
hayret! şimdiye kadar böyle bir başlığın olmaması şaşırtıcı doğrusu.
şimdi efendim, öncelikle buraya entry girmeden önce şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.


tamam, videoyu izlediniz. şimdi buraya vicdanınızın sesine kulak vererek entry girin.
papparapippop
bu ülkede yıllarca "cicişler" denilen bir gerçek varken (hatta yeni versiyonları da şu sıralarda çıktı) gerisi teferruattır. şarlatanlıkla ve birilerine yarandığınız müddetçe her türlü para kazanabilirsiniz . bunun "doktor maaşı" ile pek alakası yok . asıl sıkıntı ise ailelerin çocuklarına doktorluğu sadece "maaş" yüzünden aşılaması . iyi maaş için 6 yılını heba etmek gerçekten büyük saçmalık . doktor olmak isteyen insan sadece maaşından değil bu mesleğe de ilgisinin olması lazım . yoksa böyle videolara bakıp çok ah çeker .
cirkinkral
En ufak bir hatasının insan hayatına mal olacağı bir meslek grubu için hakettiğinin 5'te 1'i bile değildir.
Tanım:çalışma saati bazında öğretmen maaşından düşük maaş.
Edit:doktorum
noolcamben
Kimine göre yüksek kimine göre düşük maaştır ancak mesleğin vicdani yükü Türkiye şartları düşünüldüğünde hakettikleri maaştır aynı zamanda.

Analarının ak sütü gibi helaldir.
numune
Doktor maaşı normal sınırlar içindedir özellikle Türkiye şartlarında doktorların verdiği hizmet düşünüldüğünde az bile denebilir
herkonudafikrimvar
parası neyse veririm. köpek gibi beni tedavi ederler. gece gündüz demem çağırırım. koşa koşa gelirler.
ne de olsa öys'den yüksek puan alıp sonra 6 yıl ineklemişlerdir.
dut
bulunduğu coğrafyada ortalama üzeri olması gereken maaştır. hemen hemen de öyledir. çoğunluk buna itiraz etmez. ameliyat sırasında doktorunuzun gelecek ayın kirasını nasıl ödeyeceğini düşünmesini istemezsiniz. tabi ki bunu hak eden, etmeyen olacaktır ancak bu kişisel bir meseledir.
zywiec
mesleki ahlaka sahip olup insana saygı duyanı aldığı parayı sonuna kadar hak eder.
yaptığı mesleği sosyal statü olarak görenleri vardır bir de, odtü mühendislikle tıp arasında kalıp aile baskısı ve maddi kaygılarla doktor olmuş olan grup. onlara fazladır o maaş.
yoz
Çok doktor arkadaşım var.Sonuna kadar haklarıdır eyvallah da şu tanrı kompleksi olayı işi çok bozuyor ya. En ufak hataları hayatımıza maloluyormuş.

Tanım: Bizi hayatta tutmanın bedeli
patriot
maaşlarına ek olarak döner sermayeden kazandıkları paranın maaşları kadar hatta fazla olduğunu duyduğum, bu konu hakkında bilgili olanlardan kesin bilgiyi öğrenmek istediğim meslek grubunun kazancı.
okumuyorsunuz
en değişken maaşlarda başa oynayan maaştır. 5 bin alan da var 50 bin alan da. Özel hastanesi, döneri, bıçak parası derken bir doktorun ne kadar kazandığını kestirememek en çok bekâr hanımkızlarımızı dertlendiriyor...
doktorummm
@patriot döner sermaye şehirden şehire, hatta hastaneden hastaneye bile değişkenlik gösteren bir olay. döner ile beraber ayda ortalama 4.500 alan da biliyorum(ilçe devlet hastanesinde pediatri uzmanı kendisi), 11.000-12.000 alanı da biliyorum. fakat devlet bazında düşünürsek ortalama 6500-7000 tl arasındadır.
bir ardakaşım özel hastane demiş. evet, ayda 1.000.000 tl kazanan göz doktoru biliyorum. hatta 1.500.000 tl kazanan ortopedist de. fakat bu adamlar eşine benzerine az rastlanan adamlar. bulunduğun şehirde binde bir bile çıkmayabilir bu tarz örnekler. ona bakarsan ayda 100.000 kazanan öğretmen de var fakat kimse öğretmenler ayda 100.000 kazanıyor demez. bu da onun gibidir. istisnaları baz alarak uçuk doktor maaşlarını örnek vermenin pek bir anlamı yok. o paraları 1000 doktordan 1 tanesi falan kazanır. geriye kalanı dediğim aralıkta olur.
bendis
Muhatap olunan insan hayatı olunca para mevzusu konuşulması gereken en son şey belki konuşulmaması gereken şey.Hekimlik parayla asla karşılığı verilemeyecek bir meslek. Ki hakkıyla mesleğini icra eden hekimlerimizin aldığı yüksek denen meblağ sonuna kadar alnının teridir hatta alnındaki bir ter damlası değeridir.
gregostertag00
Hak ettiğinden düşük olan maaaştır.

Doktorlar çok kazanıyorlar çünkü gelir paylaşımı modeliyle çalışıyorlar. Biz buna döner sermaye diyoruz. Ancak temel maaşları o derece yüksek değil. Döner sermaye olmasa neden doktor olup 6-10 senemi çöpe attım diye ağlar çoğu.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol